Piersicii sunt niște fructe delicioase, pe gustul tuturor, atât al adulților, cât și al copiilor. Haideți să experimentăm cu acest gust neobișnuit! Jeleul de piersici este ușor de pregătit, principalul este ca fructele să fie moi și zemoase.
MOD DE PREPARARE
1. Turnați 50 ml peste gelatină și lăsați să se umfle. Lăsaţi 2 piersici, iar din restul îndepărtaţi sâmburii, tăiaţi miezul în bucățele și puneţi bucăţele în cuva blenderului.
2. Adăugaţi şi bateţi până obțineţi un piure. Dacă vreți, puteți trece compoziția printr-o sită, pentru a separa coaja. Puneţi piureul într-un bol și adăugaţi smântâna.
3. Amestecaţi compoziția cu un tel.
4. Tăiaţi cubuşoare piersicile rămase şi încorporaţi-le în compoziție.
5. Încălziţi la foc mic gelatina umflată. Adăugaţi câteva linguri din compoziția de piersici și amestecaţi rapid. Mai adăugaţi câteva linguri şi amestecaţi din nou. Apoi turnaţi gelatina în compoziția de smântână și piersici și omogenizaţi. Bateţi frișca.
6. Adăugaţi frișca bătută în bol și amestecaţi totul.
7. Turnaţi compoziția în pahare sau forme și lăsaţi la frigider până se prinde, aproximativ 2-3 ore. La servire puteţi decora, la dorință, cu piersici proaspete, tăiate cubulețe.