Pepenele galben este un produs de sezon. Astăzi ne delectăm din plin cu gustul lui fin şi aroma îmbietoare, însă fericirea va fi scurtă. Această reţetă vă va ajuta să „păstraţi vara în borcan” şi vă va permite să savuraţi deserturi din pepene galben în orice perioadă a anului.
MOD DE PREPARARE
1. Tăiaţi pepenele galben în jumătate, îndepărtaţi seminţele. Tăiaţi felii cu grosimea de 2-2,5 cm şi îndepărtaţi coaja, într-un strat cât mai subţire. Miezul tăiaţi-l cubuleţe cu latura de 2 cm. Puneţi într-o tigaie mare, cu fundul gros.
2. Tăiaţi în jumătate păstaia de vanilie şi scoateţi seminţele. Puneţi seminţele în zahăr, iar jumătăţile de păstaie tăiaţi-le în 3-4 părţi.
3. Adăugaţi curcuma în zahăr şi amestecaţi bine. Turnaţi zahărul aromat deasupra pepenelui galben, după ce aţi aranjat bucăţile de păstaie între cubuleţele de pepene. Puneţi capacul şi lăsaţi pentru 1 oră. Apoi puneţi la foc mediu, amestecaţi şi aduceţi la fierbere. Fierbeţi fără capac, amestecând des, până se îngroaşă, aproximativ 20 de minute. Turnaţi în borcane sterilizate şi închideţi cu capace ermetice.