Ravioli cu zucchini, rucola și cașcaval

Ravioli cu zucchini, rucola și cașcaval

-
//
15.08.2016

Ravioli sunt un fel de colțunași sau pelmeni italieneşti, cu diverse umpluturi. Rețeta pe care v-o prezentăm astăzi este de ravioli vegetarieni, cu salată verde (rucolă), dovlecei zucchini și cașcaval moale. După cum putem observa, umplutura este formată din ingrediente tipic italienești. 

Ravioli cu zucchini, rucola și cașcaval

MOD DE PREPARARE

1. Bateți gălbenușurile de ou. Preparați aluatul după rețeta tradițională: turnați făina pe suprafața de lucru, faceți o adâncitură, adăugați sarea, turnați gălbenușurile bătute, frământați. Aluatul trebuie să fie elastic, dar nu tare. Dacă aluatul este cam tare, adăugați puțină apă, până obțineți consistența dorită.

Ravioli cu zucchini, rucola și cașcaval

2. Frământați aluatul cel puțin 10 minute, pentru a obține elasticitatea necesară. Adunați aluatul, formați o minge, înveliți în peliculă alimentară și dați la frigider pentru cel puțin o oră.

Ravioli cu zucchini, rucola și cașcaval

3. Dați zucchini printr-o răzătoare mare, fără a îndepărta coaja. Puneți zucchini într-o strecurătoare, sărați puțin. Lăsați să se scurgă lichidul în exces, presând periodic. Între timp, mărunțiți rucola și dați prin răzătoare cașcavalul tare.

Ravioli cu zucchini, rucola și cașcaval

4. Puneți într-un bol zucchini și rucola, adăugați cașcavalul tare ras și mascarpone. Amestecați până obțineți o compoziție omogenă – fină, dar nu apoasă.

Ravioli cu zucchini, rucola și cașcaval

5. Întindeți aluatul răcit până obțineți o turtă cu grosimea de 2 mm sau chiar mai puțin, 1,5 mm. Împărțiți aluatul în două turte identice, una lăsând-o deoparte.

Ravioli cu zucchini, rucola și cașcaval

6. Cu un pahar însemnați locurile pentru umplutură, fără a tăia aluatul. Aranjați umplutura, câte 1 linguriță. Ungeți cercurile, pe perimetru, cu ou bătut, apoi acoperiți cu cealaltă turtă, de aceeași mărime. Apăsați bine turta cu mâinile, ca să îndepărtați aerul din jurul umpluturii.

Ravioli cu zucchini, rucola și cașcaval

7. Cu ajutorul paharului tăiați ravioli, orientându-vă după umplutură. Lipiți bine marginile. Lăsați ravioli timp de o oră descoperiți, să se zvânte puțin. Încălziți apă într-o cratiță și fierbeți colțunașii, câte 3-4 minute, la foc mic, pentru fiecare porție.

Ravioli cu zucchini, rucola și cașcaval

8. Încălziți farfuriile, puneți ravioli fierți. Stropiți-i cu sos verde pesto sau unt topit și serviți imediat, cât mai fierbinți.

Ravioli cu zucchini, rucola și cașcaval

Sursa