Ne dorim ca meniul de vară să fie deosebit de cel din restul anului. Iar varietatea largă de fructe și legume ne permite să experimentăm! Astăzi vă prezentăm un fel de mâncare interesant – budincă din dovlecei. Ușor, gustos și savuros!
MOD DE PREPARARE
1. Spălați dovleceii și tăiați-i bucăți nu prea mari. Puneți dovleceii într-o sită, sărați-i și lăsați-i pentru 10 minute. Apoi stoarceți cu mâinile și puneți dovleceii pe un șervețel de hârtie. Dovleceii tineri cu coajă subțire puteți să nu îi curățați, iar cei mari trebuie curățați obligatoriu.
2. Spălați menta, uscați-o, rupeți frunzulițele. Curățați ceapa și tăiați-o felii subțiri.
3. Încălziți în tigaie o lingură de ulei și prăjiți ceapa timp de 4 minute.
4. Într-un bol bateți ouăle, smântâna și parmezanul cu ajutorul mixerului.
5. Adăugați menta, ceapa și dovleceii. Condimentați cu sare și piper, amestecați.
6. Ungeți forma de copt cu uleiul rămas. Puneți compoziția în formă și dați pentru 35 de minute în cuptorul încălzit la 180°С. Lăsați să se răcească puțin, apoi scoateți budinca din formă. La servire puteți decora cu mărar și pătrunjel.