Este sezonul roșiilor coapte și savuroase, la care iarna putem doar visa. Astăzi vă prezentăm o rețetă de sos de roșii simplu și aromat. El va fi pe placul tuturor, iar unele bucate nici nu pot fi imaginate fără „participarea” lui (de exemplu, pastele).
MOD DE PREPARARE
1. Puneți ardeii, fără a-i curăța, pe o tavă și dați-i la cuptor pentru 40 de minute (cuptorul va fi încălzit în prealabil la 180 de grade) sau puneți-i într-o pungă de copt și coaceți la 230 de grade timp de 25 de minute. Între timp, spălați roșiile, puneți apă la fiert. Cufundați roșiile în apa clocotindă pentru 20 de secunde.
2. Îndepărtați pielița de pe roșii. Aceasta va ușura mult procesul de pregătire a ketchupului.
3. Lăsați ardeii să se răcească puțin, îndepărtați pielița și semințele.
4. Tăiați în cubulețe mici roșiile și ardeii, puneți-i într-o cratiță de mărime potrivită. Adăugați frunza de dafin și puneți pe foc (foarte mic). Gătiți legumele 45 de minute.
5. După 45 de minute, scoateți frunza de dafin. Cu ajutorul blenderului, transformați legumele în piure. Adăugați usturoiul, zahărul, sarea și piperul, turnați oțetul. Dizolvați amidonul într-o cantitate mică de apă rece (o pătrime de pahar). Turnați soluția obținută în cratiță. Amestecați și fierbeți încă zece minute, închideți focul.
6. Pentru a obține o consistență cât mai omogenă, strecurați ketchupul printr-o sită. Îndepărtați semințele și resturile de pieliță.
7. Turnați ketchupul fierbinte în borcane și închideți-le ermetic. Lăsați să se răcească complet și mutați borcanele într-un loc rece și întunecos. Ketchupul este gata! Natural, gustos și aromat! Serviți cu diferite și bucate și savurați plăcerea gustului!