Maffins cu măsline și bacon

Maffins cu măsline și bacon

-
//
14.07.2016

Aceste brioșe originale sunt perfecte pentru felul întâi. În calitate de umplutură se folosește cașcavalul, baconul și măslinele verzi. Rețeta prescrie cantitățile medii ale ingredientelor pentru umplutură, dar le puteți varia după dorință. Baconul poate fi înlocuit cu șuncă sau pui copt.

Maffins cu măsline și bacon

MOD DE PREPARARE

1. Topim untul și îl lăsăm 5 minute să se răcească. În turnăm într-un bol, adăugăm oul, zahărul și chefirul, batem până se omogenizează.

Maffins cu măsline și bacon

2. Adăugăm făina cernută, bicarbonatul, praful de copt şi amestecăm.

Maffins cu măsline și bacon

3. Adăugăm baconul și măslinele tăiate mărunt, precum și cașcavalul ras. Punem frunzulițele de cimbru rupte de pe crenguțe.

Maffins cu măsline și bacon

4. Amestecăm bine toate ingredientele. Punem aluatul în forme unse cu unt, pe care le dăm în cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade și coacem aproximativ 30 de minute.

Maffins cu măsline și bacon

Maffins-urile sunt gata! Le puteţi servi la supă sau salată.

Maffins cu măsline și bacon

Sursa