Rețeta de gogoși pufoși pe bază de brânză topită este destul de neobișnuită, însă cu rezultate extraordinare. Gogoșii se pregătesc repede, dar se mănâncă și mai repede. Dintr-o brânzică ies 8-10 gogoși medii. Acestea se pot servi cu lapte condensat sau smântână/frișcă. Cantitatea de zahăr poate fi modificată în funcție de preferințe, cea prezentată în rețetă fiind medie.
MOD DE PREPARARE
1. Alegem o brânză simplă, fără adaosuri, potențatori de gust și aromatizatori, nu prea tare. O dăm prin răzătoare, având grijă să nu rămână bucățele tari.
2. Batem oul (fără mixer, doar cu furculița).
3. Adăugăm zahărul, apoi făina.
4. Frământăm aluatul, apoi formăm biluțe nu prea mari.
5. Întindem aluatul sub formă de tuburi, fără să le dăm prin făină, apoi formăm inelușe.
6. Gogoșii trebuie prăjiți într-o cantitate mare de ulei, de aceea alegem o tigaie cu diametrul mai mic, să reducem consumul de ulei.
7. Când se răcesc puțin, îi presărăm cu zahăr pudră.