Gogoși pe bază de cașcaval topit

Gogoși pe bază de cașcaval topit

-
//
24.06.2016

Rețeta de gogoși pufoși pe bază de brânză topită este destul de neobișnuită, însă cu rezultate extraordinare. Gogoșii se pregătesc repede, dar se mănâncă și mai repede. Dintr-o brânzică ies 8-10 gogoși medii. Acestea se pot servi cu lapte condensat sau smântână/frișcă. Cantitatea de zahăr poate fi modificată în funcție de preferințe, cea prezentată în rețetă fiind medie.  

Gogoși pe bază de cașcaval topit

MOD DE PREPARARE

1. Alegem o brânză simplă, fără adaosuri, potențatori de gust și aromatizatori, nu prea tare. O dăm prin răzătoare, având grijă să nu rămână bucățele tari.

Gogoși pe bază de cașcaval topit

2. Batem oul (fără mixer, doar cu furculița).

Gogoși pe bază de cașcaval topit

3. Adăugăm zahărul, apoi făina.

Gogoși pe bază de cașcaval topit

4. Frământăm aluatul, apoi formăm biluțe nu prea mari.

Gogoși pe bază de cașcaval topit

5. Întindem aluatul sub formă de tuburi, fără să le dăm prin făină, apoi formăm inelușe.

Gogoși pe bază de cașcaval topit

6. Gogoșii trebuie prăjiți într-o cantitate mare de ulei, de aceea alegem o tigaie cu diametrul mai mic, să reducem consumul de ulei.

Gogoși pe bază de cașcaval topit

7. Când se răcesc puțin, îi presărăm cu zahăr pudră.

Gogoși pe bază de cașcaval topit

Sursa