Aluatul pentru gogoși se pregătește pe bază de lapte condensat. În general, rețeta este destul de simplă după compoziție – doar trei ingrediente principale: lapte condensat, ouă și făină. Și un pic de praf de copt. Gogoșii sunt moderat de dulci, de aceea după prăjire se recomandă să îi presărați din belșug cu zahăr pudră.
MOD DE PREPARARE
1. Turnăm laptele condensat într-un bol și batem ouăle. Adăugăm esența de vanilie. Amestecăm cu telul până la omogenizare.
2. Introducem treptat în compoziție făina cernută cu praful de copt și frământăm aluatul. Acesta nu trebuie să fie prea tare, dar nici moale, ci numai bun pentru a modela biluțe. Este normal ca aluatul să fie lipicios.
3. Formăm un dreptunghi din aluat și îl învelim în peliculă alimentare. Îl dăm la frigider pentru 30 de minute.
4. Scoatem aluatul din frigider, îndepărtăm pelicula și tăiem aluatul fâșii. Fâșiile le tăiem în bucățele nu prea mari.
5. Din aceste bucățele formăm biluțe cu diametrul de 2,5 cm.
6. Într-o cratiță adâncă încălzim la foc mediu o cantitate suficientă de ulei încât biluțele să plutească. Temperatura uleiului trebuie să fie de aproximativ 140-150 de grade. Prăjim pe rând gogoșii până se rumenesc, aproximativ 2-3 minute fiecare. Cu cât mai mici sunt gogoșii, cu atât mai repede se prăjesc aceștia. Scoatem gogoșii și îi punem pe șervețele de hârtie, pentru a îndepărta excesul de ulei. Cât sunt încă calzi, presărăm gogoșii cu zahăr praf.