mamaplus

Sarcina cu fetiță poate afecta sistemul imunitar al mamei, potrivit unui studiu

0
//
07.07.2021

Cele nouă luni de sarcină vin la pachet cu un șir de provocări pentru viitoarea mămică. Pe lângă toate schimbările fizice și de ordin psiholog, află că sexul bebelușului ar putea să afecteze sistemul imunitar al mamei. Pentru a demonstra această teorie, mai mulți cercetători de la Universitatea din Ohio au desfășurat un studiu cu ajutorul a 80 de femei însărcinate. Doar 34 dintre ele erau însărcinate cu fetițe, iar restul de 46 urmau să dea naștere unor băieței. 

Amanda Michell, cercetătorul șef al studiului, s-a concentrat pe nivelurile de cytokine. Aceste cytokine sunt molecule, ce au rolul de a transmite informații între celulele sistemului imunitar. Cytokinele sunt produse și ca răspuns împotriva inflamațiilor și a șocului septic.

În urma testelor de sânge efecutuate, toate femeile aveau același nivel de cytokine. Nu același lucru s-a întâmplat atunci când mostrele prelevate au fost expuse la bacterii. Femeile care urmau să nască fetițe aveau niveluri mai ridicate de cytokine. Asta înseamnă că ele puteau avea simptome mai grave în cazul unei inflamații și erau predispuse la multe tipuri de alergii.

Fiindcă studiul s-a desfășurat doar pe un număr de 80 de femei, rezultatele lui nu reprezintă o certitudine. Pentru a fi siguri că există o legătură între sexul bebelușului și sistemul imunitar al mamei, va mai fi nevoie de multe alte cercetări.

Indiferent de sex, orice bebeluș este o minune, dar o parte din interiorul nostru poate avea o înclinație către fete sau băieți. Influențarea sexului celui mic prin anumite metode a devenit subiect de interes pentru multe persoane. Încă din anii ’60 s-au desfășurat studii menite să ajute cuplurile doritoare de a avea o fată. Sarcina cu fetiță se leagă de alegerea momentului perfect pentru concepție, poziția sexuală sau alimentația, toate sunt considerate trucuri care pot influența sexul viitorului tău bebeluș.

Nu trebuie să ai încredere oarbă în aceste metode, niciuna dintre ele nu-ți poate garanta sarcina cu fetiță. În realitate, tatăl este cel responsabil de determinarea sexului la copil, prin cromozomii X sau Y, dar dacă visezi atât de mult să dai naștere unei prințese, ține minte că uneori dorințele noastre devin realitate.