Fiecare sarcină este diferită, chiar dacă vorbim despre aceeași femeie. Totuși, există anumite stări pe care ți le pot da o sarcină sau alta. Psihologii au reușit să identifice 7 categorii de gravide în funcție de comportamentul sau starea acestora.

Gravida “invizibilă”

Este tipul de femeie însărcinată pe care abia dacă o observi. Doar dacă vine și-ți spune că este însărcinată, încerci să o crezi pe cuvânt, pentru că burtica încearcă să se ”ascundă”. De obicei femeile de statură înaltă au astfel de sarcini, care abia se văd si, uneori, nici n-au nevoie de haine speciale.

Gravida “de meserie”

Sunt unele femei despre care poți spune că s-au născut ca să fie gravide. Nu încetinesc ritmul, nu se simt rău, strălucesc și sunt tot timpul puse pe treabă.

Gravida “XXL”

De obicei, femeile mici de statură au o sarcină vizibilă foarte devreme. Burticile lor cresc atât de repede încât toată lumea este convinsă că vor avea gemeni, deși abia au depășit primul trimestru de sarcină.

Gravida “cu grețuri”

Este femeia al cărei corp nu prea se împacă cu sarcina. Îi este constant rău și indiferent de mănâncă, vomită. Din păcate, nu sunt multe lucruri de făcut pentru a o ajuta. Răbdarea este cel mai bun remediu pentru această categorie de femei însărcinate

Gravida “maratonistă”

Este tipul de femeie gravidă care este tot timpul în formă, pregătită de maraton, chiar dacă este în cel de-al treilea trimestru de sarcină. Le vezi mereu active, puse pe treabă și gata să urnească munții din loc.

Gravida “surprinsă”

Este tipul de femeie care este tot timpul luată prin surprindere de transformările pe care le observă pe parcursul sarcinii. Nu are niciodată hainele potrivite și se simte foarte ciudat din cauza asta.

Gravida “neajutorată”

Este genul de femeie însărcinată care, doar pentru ca este gravidă, se plânge tot timpul că nu o ajută nimeni. Este absolut necesar ca cei din anturaj să o susțină, pentru că această stare se poate transforma ulterior într-o depresie postnatală.

Indiferent de tipul de sarcină pe care îl ai, să știi că misiunea cea mai importantă este cea de a da viață. Atunci când îți vei ține în brațe copilașul pentru prima oară, vei uita de orice greutăți pe care le-ai întâmpinat de-a lungul celor 9 luni de sarcină. În cazul în care ești mai norocoasă și ai parte de o sarcină fără prea multe griji, bucură-te din plin de asta și împărtășește-ți starea pozitivă cu cei din jur.