mamaplus

N-o să-ți vină să crezi ce făcea un bebeluș în uterul mamei în timpul unei ecografii

-
//
18.11.2020

Dacă vă întrebați dacă un bebeluș face pipi în uterul mamei, ei bine, veți primi răspunsul cu o mică filmare a unui medic din Turcia, care suprinde un moment unic la o ecografie. Este vorba despre Dr. Ümit Korucuoğlu, un medic ginecolog obstetrician din Ankara, Turcia, care dețin un cont foarte popular pe Instagram, urmărit de peste 28,000 de persoane.

Medicul postează des imagini cu pacientele lui, cu bebeluși nou-născuți și mai ales cu poze cu aceștia înainte și după naștere, în burtica mamei, la ecografia 4D și în aceeași poziție, după naștere. Astfel, ni se confirmă cât de reale sunt aceste ecografii.

Medicul ginecolog-obstetrician ne confirmă ceea ce poate, mulți dintre noi, doar bănuiam: cea mai importantă componentă a lichidului amniotic este... urina. Iar bebelușii chiar fac pipi în uterul mamei. Dacă majoritatea mamelor sunt norocoase să vadă un gest simpatic al bebelușului lor nenăscut, în timpul unei ecografii de sarcină, iată că pacienta medicului din Turcia a avut parte de ceva mult mai neobișnuit: momentul în care micuțul ei face pipi.

mamaplus

În video-ul postat de Dr. Korucuoğlu pe Instagram se poate vedea clar acest moment. ”Să începem ziua cu o mică surpriză. Putem vedea răspunsul la întrebarea dacă bebelușii urinează în pântecul mamei în acest video. Mai ales udpă săptămâna 20 de sarcină, cel mai important component al lichidului amniotic este urina fetală. Măsurând lichidul amniotic în timpul ecografiilor putem vedea că rinichii bebelușului sunt sănătoși. Astfel, este confortabil să vedem că bebe produce suficientă urină.”, scrie medicul pe Instagram.