mamaplus

Mamă îndurerată: ”Am purtat copilul mort în pântece timp de 10 săptămâni. Aveam o singură speranță...”

-
//
01.12.2020

O tânără mamă a trecut prin momente sfâșietoare și a vrut cu orice preț să aducă pe lume un copil. Ea a fost nevoită să își poarte timp de 10 săptămâni copilul mort în pântece pentru ca sora lui geamănă să aibă șanse de supraviețuire. Cazul înfiorător a fost înregistrat în Marea Britanie.

Calvarul a început pentru femeie atunci când ea a primit diagnosticul medicilor. Tânăra din Anglia a aflat, în timp ce era însărcinată, că suferă de o afecțiune rară, fiind numită și Sindrom de transfuzie de tipul twin-to-twin (TTTS). Acest lucru însemna că bebelușii din pântec nu primeau o cantitate egală de sânge planetar

Acest tip de afecțiune este întâlnit la doar 10-15% dintre frații gemeni care stau în pântece, în aceeași placentă a mamei lor. Din această cauză, organele ,,geamănului primitor” de sânge se află sub presiune, iar celălalt bebeluș nu mai are posibilitatea să se formeze în mod normal.

Mămica a aflat, în a 25-a săptămână de sarcină, că una dintre fetițele pe care le purta în burtă s-a stins din viață

Moașa femeii a fost cea care i-a dat vestea. Doctorii au întrebat-o atunci dacă vrea să renunțe la sarcină, însă Florence a refuzat și a sperat că cealaltă fetiță, Hettie, va trăi.

„Nu-mi venea să cred că îmi spunea că Minnie a murit. Am intrat în stare de șoc. Apoi, în următoarele cinci săptămâni nu s-au produs schimbări, lucrurile nu s-au înrăutățit, așa că am crezut că totul este va fi bine”, a povestit Florence Plant pentru The Sun.

Femeia a mărturisit copleșită de durere că deja cumpărase lucrurile necesare pentru doi copii, pe care îi aștepta cu nerăbdare.

„Cumpărasem două pătuțuri, un cărucior dublu și o mulțime de ținute pentru cele două fetițe. Gândul că trebuie să mă întorc la magazin și să returnez un pătuț sau să ne schimbăm căruciorul dublu cu un singur cărucior m-a rupt. Nu puteam să accept”, a mărturisit tânăra mamă.

Florence a declarat că medicii au anunțat-o că poate muri și Hettie, sau ar putea avea leziuni grave. Însă, starea fetiței este una bună în acest moment și își aniversează primul an din viață.

mamaplus

„Știind că am purtat un bebeluș mort timp de 10 săptămâni, m-a afectat pe plan mental. M-a bântuit tot timpul. O tortură. Dar am decis să trecem peste asta pentru a încerca să-i oferim lui Hettie cele mai mari șanse posibile de viață. (…) Vorbim întotdeauna despre Minnie cu Hettie și mergem deseori să-i vizităm mormântul, astfel încât Hettie să știe de sora ei geamănă”, a declarat Florence Plant, mama fetiței.

mamaplus