mamaplus

Care este cea mai frecventă greșeală a gravidelor în al treilea trimestru de sarcină

-
//
23.11.2021

Dacă în primul trimestru de sarcină, viitoarele mămici își fac griji ca totul să decurgă normal și bebelușul să fie sănătos, în ultimul trimestru de sarcină această temere se amplifică, pentru că se apropie nașterea. Aceste emoții sunt de-a dreptul copleșitoare și tocmai de aceea ar trebui să le controlezi cât mai bine, întrucât stresul nu este cea mai bună stare pentru o femeie însărcinată. Dincolo de aceste momente, există o greșeală frecventă pe care o fac majoritatea gravidelor în ultimul trimestru de sarcină.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să trăiești momentul, să ai încredere în intuiția ta pentru a trece prin naștere, dar pe cât de uimitor ar fi - să îți amintești că nu este sfârșitul, ci începutul. Deci, iată prima și cea mai mare greșeală pe care cu siguranță o poți evita, pregătindu-te pentru naștere: nu te concentra doar pe naștere, ci gândește-te mai mult la ce se va întâmpla după aceea.

Aceasta este o greșeală obișnuită pe care o fac multe femei la prima sarcină, mai ales în al treilea trimestru. Se gândesc numai la evenimentul nașterii, de parcă totul se termină în aceea zi. Ba dimpotrivă - totul începe de acolo - pentru că din clipa în care ieși cu bebelușul în brațe pe poarta maternității începe călătoria cea mai grea. Aceea de mămică începătoare. Dar - da, e foarte normal să faci greșeală de a ignora acest lucru - la primul copil.

Ceva de luat în considerare pentru cel puțin prima lună după naștere, este cine va găti mâncarea - pentru că, tu ca proaspătă mamă nu vei avea timp. Cine va curăța casa și va spăla - din nou, nu vei avea timp, iar dacă partenerul nu a făcut niciodată aceste sarcini, este posibil să aibă nevoie de ajutor.

Din punct de vedere al medicinei chineze, prima lună după naștere este crucială pentru o recuperare sănătoasă. Tu, ca proaspătă mămică, nu trebuie să faci altceva decât să dormi, să mănânci, să-ți hrănești copilul, să-ți îngrijești copilul și să te speli. Trebuie să te odihnești cât mai mult posibil, deoarece te vei trezi în timpul nopții des. La început, alăptarea durează de la 40 de minute la 90 de minute și acest lucru se întâmplă de șase până la zece ori pe zi - deci este cu adevărat o slujbă cu normă întreagă când te gândești la asta.

Frica de travaliu este ceva firesc, indiferent dacă ești la prima naștere sau dacă ai mai trecut prin această experiență. Nimeni nu îți va ascunde faptul că travaliul este dureros din punct de vedere fizic, însă ceea ce nu trebuie să uiți este că indiferent cât doare și cât durează, este un sacrificiu care preceda un moment suprem de fericire – acela în care îți vei ține în brațe puiul. Dacă te vei gândi mereu la asta și dacă te vei informa corect din timp, partea mai grea va fi mai ușor de traversat.