În prezent, în lumea tehnologiilor informaționale, rămân tot mai puține taine, și ați putea crede, că știți totul despre sarcină. Noi însă vrem să vă împărtășim câteva fapte privind schimbările ce au loc în organismul unei femei gravide, la care nici nu va-ți gândit.
1. Uterul femeii este un organ suficient de puternic, cum ar fi nuca. De exemplu, în timpul contracțiilor el se comprimează cu o putere de 180 kg pe 30 cm2.
2. În timpul nașterii puteți simți nu doar durere, dar și o scâlcietură stranie în interior, de parcă s-ar zdrobi osul pubian. Însă nu este tocmai așa. Pe centru osului pubian se află un cartilaj care se dilată în timpul nașterii. După care acesta revine la loc.
3. În timpul sarcinii puteți rămâne însărcinată încă o dată. Se consideră, că în perioada sarcinii puteți avea relații sexuale fără contraceptive. Aceasta însă este un mit. Uneori se întâmplă, că femeia rămâne însărcinată de două ori și poate naște doi copii cu perioade diferite de sarcină.
4. Mărimea nu este una pentru toți. Se are în vederea mărimea bazinului. Există 4 tipuri și doar unul este potrivit pentru sarcină. Din fericire, acest tip de bazin este cel mai răspândit.
5. Dunga verticală pe burtă o au toate femeile. Dunga întunecată pigmentară în perioada sarcinii în special se manifestă sub influența hormonilor.
6. Mersul de rață. Felul în care se mișcă femeia gravidă (legănându-se de pe o parte pe alta) nu este vina ei. Acest tip de mers apare la fiecare viitoare mamă în ultimele luni de sarcină, deoarece, articulațiile devin mai relaxate, iar centrul de greutate se schimbă.