Dacă pentru unele cupluri apariția sarcinii nu se lasă așteptată, de partea cealaltă sunt cei care nu reușesc să conceapă un copil. Pe lângă întâlnirea râvnită dintre spermatozoid și ovulul unei femei, să știi că mai este nevoie de mult noroc pentru ca minunea să se întâmple. Există câteva tehnici folosite de multe cupluri care au dat rezultate pozitive și pe care ar trebui să le cunoști și tu dacă îți dorești să devii părinte în viitorul apropiat.

Secretul Nr. 1: Evitați ovulele și spermatozoizii bătrâni

Studiile arată că pentru a produce un fetus sănătos și viabil (adică viitorul bebeluș), aveți nevoie de ovule și spermatozoizi proaspăt produși de organism. Asta înseamnă că ar trebui să evitați să faceți sex cu câteva zile înainte de ovulație, deoarece spermatozoizii pot trăi până la 3 zile. Un spermatozoid vechi de trei zile poate fi oarecum degradat și defect. De asemenea, ar trebui să evitați să faceți sex după ovulație, când ovulul este încă viabil (până la 24 de ore după producerea ovulului), când și el îmbătrânește și poate fi defect.

Cea mai bună abordare este să aveți rapoarte sexuale frecvente în timpul perioadei de maximă fertilitate și să vă opriți după ovulație, astfel ca să fie posibilă unirea dintre un spermatozoid și un ovul proaspăt produse.

În mod ideal, spermatozoizii vii și tineri ar trebui să se afle în trompele uterine gata să fertilizeze ovulul atunci când este produs de organism.

Cea mai bună metodă de a face asta este să faceți sex în ziua de dinaintea ovulației. Asta înseamnă că dacă ovulati în ziua 14, ar trebui să faceți sex în zilele 13 și 14 și apoi să vă abțineți în ziua 15. Asta vă va ajuta să vă asigurați că în trompe sunt prezenți spermatozoizi proaspeți, în așteptarea ovulului care va fi produs. De asemenea, ar trebui să evitați contactele sexuale cu 3-5 zile înainte de ziua 12, pentru a aduna un număr mai mare de spermatozoizi.

Secretul Nr. 2. Măriți numărul spermatozoizilor partenerului dumneavoastră înainte de a rămâne însărcinată

Exista tehnici pe care le pot folosi bărbații pentru a-și mări numărul spermatozoizilor, astfel că în ziua de dinainte să ovulati sunt capabili să elibereze un număr maxim de spermatozoizi sănătoși. La bărbați, asta înseamnă 3-5 zile de abstinență (ne pare rău băieți, nu trebuie să ejaculați deloc!). Dacă prelungiți perioada de abstinență, riscați ca spermatozoizii partenerului să îmbătrânească înainte de ejaculare.

Există și tehnici vechi de yoga sau de sex tantric care pot ajuta și ele la mărirea numărului de spermatozoizi. Cercetările arată că în 3-5 zile de abstinență, mai multe sesiuni de preludiu extins, dar fără ejaculare, pot mări numărul spermatozoizilor (dar aveți grijă de nivelul frustrării partenerului!). Repetarea acestui proces după o perioadă de timp poate mări calitatea spermei și numărul spermatozoizilor.

Secretul Nr. 3. Nu încercați să concepeți un copil dacă ovulația se produce după ziua 17

Aceasta este cel mai important secret. Faptul că nu aplicați acest secret este o cauză majoră a avortului spontan. După ce îi veți înțelege importanța, veți putea ști care cicluri menstruale pot duce la conceperea unui fetus viabil și care pot duce la un avort spontan.

Graficele de temperatură pot fi folosite pentru a determina momentul ovulației. În timpul ciclului lunar, temperatura bazală (sau a corpului în stare de repaus) se schimbă, iar în momentul în care ovulati, producția de progesteron crește. Progesteronul este hormonul secretat de corpul luteic, craterul rămas în urmă după secretarea unui ovul.

Producția de progesteron cauzează o creștere mică a temperaturii bazale (0,5º C sau 1º F). Astfel știți că ziua în care va creste temperatura bazală este probabil ziua în care ovulati. Totuși, ovulația poate să se fi produs cu până la 3 zile înainte de creșterea temperaturii.

Momentul optim pentru ovulație este cel târziu ziua 14, când șansele de a produce un fetus viabil sunt de circa 90%. Dacă ovulati după ziua 15, șansele se reduc până la 43%.

Acest secret nu a fost prea cunoscut până acum. Ovulațiile care se produc în mod regulat cu întârziere vă reduc șansele de a rămâne însărcinată. Ovulati mai puțin, din punct de vedere statistic, iar țesutul endometrial nu mai este în situația optimă pentru a permite implantarea oului. Ovulația târzie duce și la un risc mai mare de avort spontan, deoarece un ovul mai bătrân poate avea deficiențe, iar corpul luteic ce îmbătrânește poate să nu fie capabil să producă destul progesteron, hormonul care pregătește uterul pentru sarcina și oprește venirea menstruației.

Medicii sunt foarte siguri că aplicând aceste trei secrete simple, care nu sunt cunoscute încă de toate cuplurile, șansele dumneavoastră de a rămâne însărcinată vor fi mult mai mari.