Dacă unele cupluri reușesc să conceapă din primele încercări, există cazuri când procesul poate dura ani de zile. Conform specialiștilor, în cazul în care sarcina nu apare pe parcursul unui an, cuplul ar trebui să se prezinte la medicul reproductolog care le va recomanda un spectru întreg de analize pentru depistarea cauzei întârzierii sarcinii. Medicul de familie Elena Pavlova recomandă să fie luată în considerare și o posibilă inflamație acută sau cronică în organismul femeii.

Nivelul crescut de insulină sau rezistența la insulină poate fi unul dintre markerii principali ai inflamației în organism. Acest factor depinde foarte mult de vârsta femeii, pentru că accelerează procesul de îmbătrânire.

”Analizați bine aspectul tenului Dvs. Alergiile, acneea, erupțiile cutanate și edemele vorbesc despre anumite procesele inflamatorii ascunse în organism. Următoarea întrebare ar fi legată de digestie – vă confruntați des cu constipația? Atunci când medicul stabilește un diagnostic clar în privința acestui proces în organism, una dintre cele mai eficiente metode de tratament ar fi o dietă cu acțiune antiinflamatoare.”, susține medicul de familie Elena Pavlova.

Specialista a mai adăugat că în cazul în care există intoleranța alimentară, se exclud din meniu toate produsele problematice. De cele mai multe ori este vorba despre intoleranța la gluten, lactate, ouă și citrice.

Este foarte important ca viitorii părinți să mențină un echilibru alimentar și să includă în meniul zilnic toți nutrienții necesari, inclusiv Omega 6 și Omega 3. Asta ar însemna să consume pește de cel puțin două ori pe săptămână și să excludă uleiul rafinat de floarea soarelui și alimentele prăjite. Omega 3 poate fi luat din suplimentele alimentare.

Terapia enzimatică este cel mai eficient mod de a reduce inflamațiile acute sau cronice din organism. Nu contează dacă este vorba despre o banală răceală sau suferiți de o boală autoimună. Enzimele administrate între mese, conform recomandărilor medicului specialist, sunt un remediu foarte bun în combaterea inflamațiilor din organism.

Menționăm că automedicația este interzisă și periculoasă pentru sănătate! Pentru un diagnostic corect și un tratament corespunzător este necesar să vă adresați medicului endocrinolog.