O influență mare asupra conceperii unui copil o are starea emoțională și spirituală pe care o au viitoriii părinți. Ritmul alert, stresul zilnic, dar și grijile cotidiene afectează în mod substanțial potențialul de concepere și, prin urmare, sarcina poate întârzia să apară. În dorința de a obține un echilibru interior, multe femei fac Yoga, psihoterapie sau apelează la arta Feng Shui. Chiar dacă pentru unii pare un subiect tabu, nimeni nu îți interzice să o încerci în practică.

 • Dormitorul tău ar trebui să fie inundat de lumina solară, căci aceasta poate echilibra Yin și Yang și te poate ajuta să rămâi însărcinată.
   
 • În Feng Shui, pragul dormitorului simbolizează edemul de sarcină, însă majoritatea caselor au prag numai la ușa din față. Pentru a păstra edemul de sarcină, ți se sugerează să așezi un covor în dormitorul principal.
   
 • Dormitorul ar trebui să aibă numai o ușă exterioară, nu două, sau va fi greu să rămâi însărcinată.
   
 • Patul tău trebuie stabilizat pentru a menține edemul de sarcină. Nu dormi pe podea, în pat pliabil și în pat de apă sau nu pune prea multe lucruri sub pat.
   
 • Nu-ți poziționa patul prea aproape de fereastră sau vei suferi de o stare de visare care îți va influența sarcina. Dacă îți plasezi patul în linie diagonală cu ușa dormitorului, va fi cel mai benefic pentru sarcină.
   
 • Evită să ai în apropiere de pat obiecte metalice și aparate electrice, căci acestea îți pot deranja câmpul magnetic și, prin urmare, îngreunează concepția.
   
 • Să nu ai un rezervor de pești sau prea multe oglinzi în dormitor. Rezervorul de pești va conduce la umezeală și la dezechilibrul dintre Yin și Yang, ceea ce îți va îngreuna procesul de concepere a unui copil.
   
 • Oglinda ar putea îndepărta edemul de sarcină și poate consuma esența vitală a bărbaților.
   
 • De asemenea, prea multe uși și ferestre în dormitor afectează sarcina.
   
 • Dormitorul tău nu ar trebui să fie prea mare. Conform teoriei Feng Shui, o cameră mare cu putini oameni este inutilă. Trăind într-o astfel de cameră, căldura corpului tău se va disipa rapid, iar sănătatea ta va avea de suferit după o perioadă lungă de timp. De asemenea, o astfel de cameră generează frică, iar sănătatea ta mentală va fi influențată. Desigur, starea fizică și psihică nesănătoasă nu este benefică sarcinii. Cel mai bun dormitor este cel cu o suprafață de 15m2, și nu ar trebui să fie mai mare de 20m2.
   
 • Când vine vorba de cele Opt Diagrame Feng Shui, nord-estul aparține Gen (艮), care este un simbol al muntelui pui, al bogăției și al sprijinului. Adică, nord-estul dormitorului tău nu afectează numai averea familiei și norcul unui binefăcător, ci are un rol important și în ceea ce privește descendenții familiei. Dacă în nord-estul dormitorului există vreun colț nefolosit, va conduce la putini moștenitori și îți va fi dificil să rămâi însărcinată.
   
 • Nu seta o temperatură prea rece în dormitor. Dacă te vei afla în temperaturi scăzute o perioadă lungă de timp, vei avea o imunitate slabă, răceli și febre frecvente, afectând sarcina. În afară de aceasta, temperatura prea scăzută îți va consuma energia și va duce la circulația slabă a sângelui, deficit de Qi și infertilitate!