mamaplus

O mamă a rămas șocată când a văzut că fiul ei a cheltuit aproape 3 mii de euro pentru un joc

-
//
08.02.2021

O mamă l-a lăsat pe fiul ei în vârstă de 7 ani să se joace un joc pe telefonul ei, însă a fost șocată când a venit factura și a aflat că băiatul a cheltuit 2.753 de euro pe achiziții în aplicația jocului. Femeia îi dăduse copilului permisiunea de a juca jocul online cu pricina, dar şi acces la un voucher cu o sumă mică de credit de cheltuit. Mama a uitat însă că, din păcate, cardul său de credit era ataşat contului cu care se loga în aplicaţii. Cazul a avut loc în Germania.

Prin urmare, băiețelul a continuat să joace jocul în secret și să facă diverse achiziții pentru aplicație, se indică în declarația centrului de consiliere a consumatorilor din landul din Saxonia Inferioară, dată publicității pentru a marca marți Ziua internetului mai sigur.

Potrivit lui Kathrin Koerber, expert juridic în cadrul centrului pentru consilierea consumatorilor, legislaţia germană permite copiilor să facă achiziții fără permisiunea părinților în limitele banilor de buzunar – astfel încât, în astfel de cazuri, merită contestată factura venită mamei. În urma unei scrisori trimise companiei, aceasta din urmă a renunțat la cea mare parte a facturii venite pe numele mamei, respectiv la 2.654,31 de euro, a adăugat Koerber.

În timpul lockdown-ului, de cele mai multe ori, părinții le-au lăsat copiilor smartphone-urile lor pentru a-i ține ocupați, însă expertul juridic a avertizat încă o dată părinții să îşi verifice setările înainte de a face acest lucru.