mamaplus

O femeie a aflat în timpul nașterii că are gemeni. La ambele ecografii s-a văzut un singur copil

0
//
20.10.2020

Tânăra mamă în vârstă de 30 de ani aștepta cu nerăbdare venirea pe lume a fetiței sale. Ea a decis să nască într-o cadă specială, fiind ajutată de medicul obstetrician și asistenta-moașă. Nașterea fetiței a decurs cu succes, însă imediat după aceea, Lyndsey Altice a simțit o contracție puternică, urmată de o senzație pe care a asemănat-o cu “un al doilea cerc de foc”.

Ea își amintește că medicul a spus că iese placenta, iar o asistentă-moașă a spus că este sacul amniotic, însă nu mai vazuze niciodată ceva asemănător. Cu toate că vizitele prenatale ale femeii nu indicaseră niciodată că urmează să aducă pe lume gemeni, a realizat rapid că va deveni de două ori mamă.

„Singurele cuvinte pe care am putut să le scot au fost la naiba, ceea ce descrie fiecare senzație pe care o resimțeam. Încă de la durere mi-am dat seama că mai urmează un bebeluș până la faptul că nu am putut să îi explic nimic soțului meu.”

mamaplus

La nu mai puțin de 17 minute după ce bebelusa Ada și-a făcut apariția pe lume, cea de-a doua sa fiica pe nume Billie June s-a născut. Gemenele mai au un frate mai mare, pe nume Django care, la fel ca și părinții săi, se aștepta la o singură surioară.

Proaspăta mămică spune că „am avut o moașă care mi-a verificat poziția și a măsurat înălțimea fundului uterin la fiecare consultație și am măsurat întotdeauna corect pentru o sarcină individuală. Ne-am dorit să păstrăm secretul sexului. Speram să avem o fată, iar familia soțului meu are doar băieți, așa că am ținut pumnii strânși”.

Atunci când a avut parte nu doar de o fiică, ci de două, a fost copleșită de bucurie „am fost imediat suspicioasă când am văzut-o pe Ada atât de mică, acumulasem de două ori mai multă greutate comparativ cu sarcina anterioară, așa că nu am putut înțelege dimensiunea ei. Când l-am născut pe Django în urmă cu câțiva ani avea 4 kg, iar eu mă îngrășasem mai puțin cu el, așa că mi s-a părut ciudat. Nu pot descrie în cuvinte ce am gândit atunci când am realizat că voi mai avea un bebeluș chiar acolo, în acel moment. Următoarea contracție a avut loc aproape instantaneu, am știut înainte ca asistentele să înceapă să vorbească despre ceea ce credeau că este. Puteam simți bebelușul că iese, dar nu puteam să mă exprim din cauza contracțiilor.”

mamaplus

Fetițele sale au venit pe lume în luna iulie 2019. Iar fotografiile care au capturat expresia surprinsă a fetei mămicii au ajuns virale după ce aceasta a împărtășit povestea pe social media

„A fost pur și simplu superb. Nu voi uita niciodată sentimentele de nedescris din spatele acelor poze. Am fost mai mult decât fericită. Am fost amândoi extrem de fericiți și cred că totul se întâmplă pentru un motiv anume. Țoață lumea discuta; soțul meu era în stare de șoc, sora mea făcea poze și nu cred că știa niciunul dintre noi cum să se simță. Mi-au trecut prin cap un milion de gânduri pe care nu le-am putut exprima deoarece mă simțeam pur și simplu copleșită”.

Femeia nu a reușit cu toate acestea să înțeleagă cum gemenele sale nu au fost depistate pe parcursul celor 38 săptămâni de sarcină, mai ales că a beneficiat de două ecografii, una efectuată de un medic specialist în obstetrică-ginecologie, iar cealaltă de un specialist în imagistică. A doua a durat mai mult și a cuprins toate cvadrantele.

„Îmi palpam mereu burtica, ca și moașa mea. Nu a putut identifica cel de-al doilea bebeluș. Cred că din cauza că verificau nivelurile de lichid și nu căutau un al doilea bebeluș tot ce au putut vedea a fost că Ada se mișca puțin. Sunt sigura că dacă ar fi căutat doi bebeluși ar fi găsit doi. Am avut chiar o a doua înregistrare a ecografiei și pur și simplu nu observi un al doilea copil, chiar dacă mă uit la filmulet și stiu că este acolo nu o poți vedea. Atunci când am intrat în travaliu m-au conectat la un monitor pentru bebeluș și singurul lucru pe care l-am putut vedea a fost o inimă”.

mamaplus

În prezent, fetițele au ajuns la vârsta de 1 an

„A fost atât de distractiv să le observ crescând împreună, iar fiul meu este un frate mai mare tare bun. A fost foarte frumos și nu aș schimba nimic. Au existat într-adevăr și provocări, dar orice situație prin care treci ca părinte merită tot efortul în final. Ador să privesc la aceste fotografii deoarece cred că arată exact cum m-am simțit, nu am ascuns nimic. Am fost puțin îngrijorată cu privire la împărtășirea pozelor deoarece este vorba despre un moment intim, însă mă bucur că le avem, le privesc mereu. Le voi arăta și copiilor când vor fi mai mari, însă nu pe toate”.

Mămica recunoaște în final că singurul său regret constă în faptul că nu i-a pozat fața soțului său când a văzut că se naște și cel de-al doilea bebeluș.

Cât de des se întâmplă să apară un geamăn nedepistat în sarcină?

Majoritatea experților recomandă viitoarelor mame să efectuează cel puțin două ecografii, una în primul trimestru de sarcină, iar a doua în ultimul. Cu toate acestea, unii părinți care preferă o abordare mai naturală optează pentru una singură la finalul sarcinii.

Medicul specialist în obstetrică-ginecologie din cadrul Spitalului pentru Femei și Bebeluși Palmer din Orlando, a declarat că se întâmplă extrem de rar să nu fie depistată o sarcină gemelară atunci când îngrijirea prenatală are loc în mod regulat și corespunzător

„O ecografie efectuată în ultima parte a sarcinii are șanse mici să rateze existența unui geamăn ascuns. O astfel de situație are șanse să apară mai frecvent când bebelușii împart același sac amniotic deoarece pot fi atât de lipiți unul de altul încât umbrirea poate influența lucrurile la o scanare rapidă, dar cazuri ca acesta sunt extrem de improbabile”.