mamaplus

Adevărați învingători: primii gemeni născuți de o mamă infectată cu COVID-19

-
//
23.04.2020

Carolina și Lucas au venit pe lume ca niște adevărați învingători. Sunt primii frați gemeni care s-au născut din pântecele unei mame diagnosticate cu COVID-19. Nașterea a fost una cu mari emoții, atât pentru familie, cât și pentru medici.

Evenimentul a atras atenția publicației locale El Mundo. Un fotograf a stat alaturi de mama testată pozitiv în orele de travaliu și după venirea pe lume a copiilor, și a realizat un reportaj foto emoționant.

Carolina și Lucas s-au născut în data de 16 aprilie. Fetița a fost mai curajoasă și a venit prima pe lume, la ora 19:56. La nici 15 minute după, la 20:08 i s-a alăturat și Lucas, frățiorul ei. 

mamaplus

Mama copiilor, Asun, a aflat că este testată pozitiv în aceeași dimineață când a ajuns la spital pentru a naște. Ea a rămas singură la spital și a așteptat. Tot ce voia era să-și țină în brațe bebelușii și să-i vadă sănătoși.

Puțin mai târziu, tatăl copiilor a solicitat să fie, totuși, alături de soția lui în aceste momente. Pregătiți și pentru astfel de situații, medicii i-au condus pe cei doi soți într-o sală de nașteri special amenajată pentru posibilele paciente pozitive cu COVID-19, care urmează să nască.

Sala de naștere destinată gravidelor infectate cu COVID-19 este la fel că oricare alta, însă poziționată într-un loc ceva mai ferit din maternitate. Singura diferență este că medicii își lasă la ieșire echipamentele de protecție, iar astfel se evită o posibilă răspândire a virusului în spital.

mamaplus

Moașa și medicul anestezist își fac treaba la fel ca în cazul oricărei alte nașteri, doar că de data aceasta sunt mult mai bine protejați, atât cu mască, cât și cu vizieră.

Din fericire, mama gemenilor s-a prezentat la spital asimptomatică și nu a acuzat stări de rău cauzate de noul coronavirus sau probleme respiratorii.

În momentul în care gravida a ajuns la dilatația maximă, au intrat în sala de naștere și medicii ginecologi. În total, șapte cadre medicale au asistat-o pe Asun să își aducă gemenii pe lume în siguranță.

mamaplus

Momentul în care cei doi frați au venit pe lume a fost unul emoționant pentru toți cei prezenți în sală. Mama copiilor a avut ocazia să își țină la piept bebelușii și să îi audă cum scâncesc. Și-a ascuns emoția după masca de protecție pe care a fost nevoită să o poarte, astfel încât, să nu existe riscul de a le transmite copiilor infecția cu coronavirus.

mamaplus

Bebelușii s-au născut perfect sănătoși și au ieșit negativ la testul pentru COVID-19.

Mai mult, Asun a putut să-și alăpteze bebelușii, deoarece medicii au stabilit că nu există niciun risc de transmitere a virusului prin lactație. Mai mult, ei au încurajat această practică, fiind cea mai bună metodă de a stimula producția de anticorpi la nou-născuți.

Povestea gemenilor Carolina și Lucas și a mamei lor s-a transformat în povestea momentului pe paginile publicațiilor din Spania.

Odată cu nașterea lor, Carolina și Lucas au devenit învingători și dorința lor de a trăi a făcut ca nimic să nu le stea în cale, nici măcar cel mai periculos „inamic invizibil” cu care s-a confruntat omenirea în ultimii ani.

mamaplus
mamaplus