Un tată a povestit pe rețelele sociale cum și-a pedepsit fiica de 16 ani în urma unui incident șocant de la școala acesteia. Bărbatul spune că are acum custodia completă asupra fiicei sale, iar recent a încercat să îi ofere o lecție de viață care speră că o va schimba în viitor.

"Fiica mea a intrat în bucluc la școală pentru că a râs de o colegă care și-a pierdut tot părul din cauza tratamentului de cancer. Inclusiv smulgându-i peruca. Cele două aveau altercații de multă vreme, însă eu cred că asta nu este o scuză pentru faptele ei. Nu așa mi-am crescut fiica și m-a dezgustat să aflu de la școală cum s-a comportat. Nu a arătat remușcare. Și-a scuzat comportamentul spunând că cealaltă fată a meritat-o. Din nou, nu îmi pasă ce are de spus, comportamentul ei este de neiertat. I-am oferit două opțiuni:

Voi arunca fiecare aparat electronic pe care îl are și nu îi voi mai lua niciunul niciodată (am pus opțiunea aceasta pentru a o convinge să aleagă a doua opțiune). Se va duce la coafor și se va tunde zero. Adică să fie complet cheală sau cât de scurt poate tunde frizerul”, a scris tatăl fetei.

Bărbatul a mai povestit că ce cele două ar fi avut ”certuri adolescentine” din cauza unui băiat. "I-a spus curvă fiicei mele. Și de aici situația a escaladat și a dus la incidentul cu peruca. Se pare că aveau certuri în clasă încă de când fata mea a început să se întâlneacă cu băiatul ăsta. Clar un nonsens specific adolescenților”, a mai adăugat el.

Cancerul, problemă majoră la nivel mondial

Cancerul reprezintă o problemă majoră de sănătate publică la nivel mondial, cu o incidență în 2020, conform GLOBOCAN, de 19.292.789 cazuri noi. 10% din acestea – 1.9 milioane de cazuri noi fiind reprezentate de cancerul colorectal, care este a doua cauză de mortalitate din cadrul patologiilor oncologice. În Europa însă, incidența cazurilor noi de cancer colorectal este de 26.9%, ocupând locul 3 după cancerul pulmonar și de prostată la sexul masculin, și locul 2, după  cancerul mamar la sexul feminin.

Europa are 10 % din populația lumii, dar înregistrează un sfert din numărul mondial de cazuri de cancer. Impactul economic total al cancerului în Europa este de 100 de miliarde de euro pe an. Este clar că această boală reprezintă o amenințare uriașă pentru societatea noastră.