O mămică a declarat că fiul ei a fost găsit inconștient la grădiniță după ce acesta s-a strangulat, accidental, cu colierul său pentru dentiție, în timp ce dormea. El a fost găsit fără suflare și a fost dus la spital, dar medicii nu au putut să-l salveze, iar mama a luat decizia de a opri aparatele pentru respirație artificială.

Micuțul Deacon avea doar 18 luni în 2016, când a murit sufocat din cauza colierului pentru dentiție pe care îl avea la gât. Mama lui, Danielle Morin din California, spune că băiețelul a fost găsit inconștient și că personalul grădiniței încerca să dea vina pe ea pentru faptul că băiatul avea la gât un colier pentru dentiție.

„Cei de la grădiniță au continuat să-mi spună că a fost din cauza colierului care i s-a înfășurat în jurul gâtului în timpul somnului și că a fost vina mea. Niciun părinte nu ar trebui să fie nevoit să-și îngroape copilul”, a explicat Danielle, potrivit NY Post

Directorul grădiniței și un alt angajat au fost arestați și acuzați de punerea în pericol intenționată a copilului. Danielle a postat un videoclip pe contul ei de TikTok, cu următorul text:

„Ne-a plăcut foarte mult colierul nostru de chihlimbar pentru dentiție... până când l-a strangulat pe fiul meu până la moarte. Daca aș fi știut la ce pericol îmi expun copilul, aș fi procedat altfel. Siguranța copiilor nu este o alegere, ci o responsabilitate!”, a scris Danielle.

mamaplus

Colierele de chihlimbar pentru dentiție sunt mărgele realizate din chihlimbar baltic sau rășînă de copac care sunt înșirate împreună sub forma unui colier. Aceste coliere sunt oferite bebelușilor pentru dentiție deoarece se crede că mici cantități de acid succinic din chihlimbar sunt absorbite de gingiile bebelușului, iar acest lucru ajută la calmarea gingiilor dureroase din cauza erupției dinților de lapte.

Colierul ar trebui să aibă o încuietoare care să îi permită să se desprindă dacă este tras prea tare, dar cel care i-a fost dat lui Danielle avea în schimb o încuietoare cu șurub.

Mama a mai declarat pentru New York Post că în 2019 a mai născut un copil, Rhett, în vârstă de 2 ani. Danielle spune că nu va înceta niciodată să-l jelească pe primul ei născut.

Danielle își folosește acum conturile de pe rețelele de socializare pentru a promova siguranța copiilor. Multe dintre videoclipurile ei de pe TikTok împărtășesc avertismente împotriva colierelor de chihlimbar. Unul dintre urmăritorii ei ar fi comentat la videoclipul ei: „Vreau să știi că am cumpărat unul înainte ca fiica mea să se nască, iar avertismentul tău mi-a salvat copilul. Mulțumesc”, a comentat o mămică. Un alt utilizator a spus: „Mă gândeam să cumpăr unul, iar acum nu o voi mai face datorită acestui videoclip. Mulțumesc și îmi pare atât de rău pentru pierderea ta”.

mamaplus