Gemenii Harley și Harry Crane au fost concepuți prin FIV și s-au născut la 22 de săptămâni și 5 zile. Bebelușii născuți la 22 de săptămâni nu sunt clasificați ca fiind viabili din punct de vedere legal în Marea Britanie și, uneori, intervenția medicală nu este oferită. Cu toate acestea, micuții prematuri, acum în vârstă de 13 săptămâni, i-au uimit pe medici crescând și dezvoltându-se sub îngrijirea personalului de specialitate a spitalului.

Cuplul Jade și Steve au avut o călătorie destul de lungă pentru a avea în sfârșit gemenii lor după 11 ani de tratamente - inclusiv opt cicluri de FIV și mai multe implantări de embrioni înghețați. Femeia a încercat să rămână însărcinată în mod natural timp de trei ani, dar a suferit o sarcină extrauterină înainte de a decide să înceapă procedurile FIV în 2010. După trei avorturi tragice în urma FIV, Jade a descoperit că avea un sistem imunitar hiperactiv prin care corpul ei respingea sarcinile.

”Am avut o călătorie FIV foarte lungă. Steve și cu mine suntem împreună de 14 ani, iar 11 dintre aceștia au fost petrecuți/cheltuiți făcând FIV. La al optulea ciclu de FIV, am avut doi embrioni transferați, și am ajuns să avem gemeni, băiat și fată!”, susține mama copiilor.

Nașterea s-a declanșat spontan, la 22 săptămâni de sarcină

Jade a ajuns la spital după ce a suferit scurgeri de lichid acasă timp de câteva zile, la 22 de săptămâni de sarcină. O examinare internă a arătat că ea suferea de o ruptură prematură a membranelor.

Legea avortului din Marea Britanie prevede că femeile pot întrerupe sarcina până la 24 de săptămâni. De aceea, medicii nu sunt obligați să intervină medical cu bebelușii născuți înainte de 24 de săptămâni de gestație, deoarece aceștia nu sunt considerați a fi viabili.

Jade a ales să meargă la Queens Medical Hospital din Nottingham pentru scanarea bebelușilor din cauza faptului că aveau o unitate de terapie intensivsă mai extinsă decât spitalul ei local din Derby și dorea un nivel mai ridicat de monitorizare datorită istoricului ei de fertilitate. Din fericire pentru Jade, unitatea este un spital didactic, iar medicii intervin cu bebelușii născuți la 23 de săptămâni și nu numai, în efortul de a afla mai multe despre nașterile premature.

mamaplus

La momentul travaliului, Jade era încă la 30 de ore distanță de termenul 23 de săptămâni - dar medicii au ales să intervină după ce bebelușii ei au dat semne de viață la naștere.

„Travaliul a avut loc foarte repede. Mi s-au refuzat medicamentele pentru durere și monitorizarea în timpul travaliului, deoarece nu eram viabilă, ceea ce a fost îngrozitor. Micile lor strigăte sunau ca ale unor pisoi mici. Mi s-a spus că nu vor supraviețui și că voi avea un avort spontan, așa că eram complet neîncrezătoare.", povestește femeia.

Gemenii au o mulțime de probleme de sănătate ca urmare a nașterii lor premature, inclusiv boli pulmonare cronice și multe intervenții chirurgicale în scurta lor viață. Harley are acum o pungă pentru stomă, iar Harry a primit recent injecții în ochi pentru a ajuta la prevenirea orbirii premature.

Gemenii au fost, de asemenea, diagnosticați cu o problemă gastrointestinală gravă numită enterocolită necrozantă. Din fericire, au sfidat șansele și acum, la 13 săptămâni de la naștere, speră că vor ajunge acasă la data probabilă a nașterii, ce urmează în câteva săptămâni.

mamaplus