La doar 23 de ani, Rifca Stănescu a devenit cea mai tânără bunică din România, dar și din lume, iar odată cu acest eveniment tânăra din județul Vaslui a ajuns chiar și pe paginile ziarelor internaționale. Cazul tinerei vasluience a făcut înconjurul lumii după ce s-a aflat povestea ei de viață.

Rifca a născut-o pe fiica ei la vârsta la doar 12 ani, acest lucru fiind unul firesc în comunitatea din care face parte. Deși s-a bucurat de avantajele pe care le poate avea o mamă tânără, ea a mărturisit că și-a dorit ca fiica ei să nu îi urmeze exemplul și să copilărească mai mult.

Destinul fetiței nu s-a dovedit foarte diferit de cel al mamei, așa că la vârsta de doar 11 ani a născut și ea un copil, iar astfel, Rifca a devenit bunică.

mamaplus

„Sunt fericită că sunt bunică, dar mi-aș fi dorit altceva pentru Maria și pentru mine. Ion este un băiat bun, e deja logodit cu o fată. E bine să ai băieți, că ei nu suferă așa mult ca fetele, cred”, declara femeia, în prezent, în vârstă de 36 de ani.

Tot potrivit presei internaționale, se pare că în familia din județul Vaslui a mai fost doborat încă un alt posibil record mondial. Mama Rifcăi a devenit străbunică la varsta de 40 de ani.

Tânăra a povestit că a fugit de acasă cu Ionel când avea doar 11 ani. La un an distanță s-au căsătorit și a rămas însărcinată: „Vreau să mă căsătoresc cu el, așa că am zis, după ce am petrecut o noapte împreună, că nimeni nu pe poate despărți. Eu fusesem promisă altui băiat de când aveam 2 ani, dar nu îl voiam pe el. Înainte de asta, au fost multe bătăi. O dată, tatăl meu l-a atacat pe soțul meu cu un cuțit. A vrut să plătească 500 de lei despăgubire. Familia mea m-a adus acasă, dar după trei zile am fugit din nou, pentru a fi cu el.”

Până să devină cea mai tânără bunică din lume, recordul era stabilit de o britanică în vârstă de 26 de ani.