Un studiu coreean recent a ajuns la concluzia că în cuplurile în care partenerul este mult mai înalt decât partenera sa există mai multă fericire. Studiul a fost derulat în cadrul „Universității Konkuk” (Seoul, Coreea de Sud) și a vizat 7850 de cupluri. S-a constatat că, dacă diferența de statură dintre femeie și bărbat era mai mare, creștea și nivelul de fericire a partenerilor

Coordonatorul studiului a afirmat însă că această situație este valabilă cu precădere la începutul unei relații și în primii 18 ani de căsnicie, după care începe să-și piardă din importanță. Cu toate acestea, s-a putut observa clar legătura directă dintre cât de fericit este un cuplu și raportul dintre statura partenerului și cea a partenerei. O explicație a oamenilor de știință pentru acest fenomen este că femeile se simt mai atrase de bărbații înalți pentru că îi consideră mai puternici.

De altfel, un alt studiu a demonstrat că înălțimea partenerului este importantă în asigurarea unei relații fericite, în condițiile în care femeile preferă bărbații înalți, considerând că aceștia le fac să se simtă mai feminine și mai protejate.

Majoritatea celor implicați în acest studiu au precizat că, deși le-ar plăcea să ajungă cu ușurință la gâtul partenerului lor pentru a-l îmbrățisa, preferă totuși să se simtă delicate și protejate de un bărbat înalt și puternic.