Alegerea costumului de baie pentru copii nu-i misiune deloc ușoară, însă dacă vei ține cont de câteva aspecte de bază, te vei descurca de minune. Primul aspect de care trebuie să ții seamă este legat de vârsta micuțului.

Costume de baie pentru bebelușii de 6 luni

Dacă vorbim de copii mici de până la 6 luni, scutecul de baie este suficient! Este clar, va trebui să te bucuri de băi de soare și piscină doar în intervalul recomandat de medici, iar corpul celui mic va trebui protejat de un tricou din materiale naturale. Pielea bebelușilor este foarte sensibilă iar căldura și umiditatea ridicată nu priește. Totuși cu scutec de baie adecvat, vă puteți bucura de sesiuni scurte de bălăceală, soare și aer liber.

Costume de baie pentru bebelușii de la 6 luni până la 1 an

În cazul bebelușilor mai mari există diferite tipuri de costume de baie, ce pot fi abordate. Poți alege costume întregi, cu mânecuțe lungi și manșete late în zona picioarelor care oferă protecție împotriva radiațiilor UV. Este clar că va trebui să îți adaptezi programul de plajă sau piscină în funcție de temperatura ambientală. Expunerea îndelungată la soare poate dăuna. 

Alege costume de baie pentru copii realizate din materiale speciale. De obicei combinațiile speciale din poliester și elastan sunt ideale pentru că se usucă repede. Dacă acorzi importanță protecției naturii, te poți orienta către acele modele de costume de baie realizate din materiale reciclate. 

Micuții cu vârste de la 1 la 3 ani iubesc mișcarea, iubesc bălăceala și distracția

Costumele de baie potrivite pentru aceștia sunt cele care le oferă libertate de mișcare. Poți alege variante cu slipuri colorate sau poți miza pe modelele formate din bluze cu mânecuțe și slipuri, ce oferă și protecție împotriva razelor solare.  

În cazul fetițelor poți opta pentru costume întregi sau pe variante din două piese cu slipuri colorate și bluzițe cu breteluțe subțiri. Cu astfel de achiziții, cei mici se vor putea bucura din plin de distracția furnizată de apă, soare și aer liber. Cele mai multe modele destinate copiilor mici sunt confecționate din fibre speciale ce permit pielii să respire și care nu rețin apa, uscându-se rapid la adierile delicate ale vântului sau sub razele blânde ale soarelui.  

Costume de baie pentru copiii cu vârste de 3-6 ani

Trebuie să acorzi atenție modalităților de protecție și în cazul copiilor mai mari. Chiar dacă par mai independenți, mai siguri pe ei, micuții cu vârste de până la 6 ani continuă să fie sensibili. Pielea acestora delicată trebuie protejată, fără a li se minimiza bucura de mișcare. Alege costume de baie din fibre special concepute ce nu produc iritații, alergii și nu rețin apa. Există o varietate mare de modele de la slipurile tip boxer pentru băieței și bluzele de protecție solară, la costum de baie formate dintr-o singură piesă, destinate micilor domnișoare.  

Ce costume de baie să alegi după împlinirea vârstei de 6 ani?

După vârsta de 6 ani, copiii au un cuvânt puternic de spus în selectarea garderobei, inclusiv a costumelor de baie. Atât fetele cât și băieții manifestă preferințe pentru anumite texturi, croieli, aspect. Mulți băieți preferă șorturile colorate, tinerele domnișoare vor manifesta interes pentru slipuri cu imprimeuri variate sau pentru costume de baie întregi decorate cu șnururi și volănașe. Alege cu atenție materialele înainte de a le prezenta micuților, îți dorești ca orice ieșire la piscină sau la plajă să fie o reușită, nu doar o prezentare vestimentară. 

Un alt detaliu căruia trebuie să-i acorzi atenție este legat de mărime. Este important să selectezi dimensiunea optimă. Un costum de baie prea mic va produce iritații și disconfort, unul prea mare s-ar simți puțin confortabil în timpul bălăcelii.  

Avantajele costumelor de baie cu protecție UV

Cu siguranță, expunerea la soare este benefică, atâta timp cât se respectă intervalul orar recomandat de medici și se iau măsuri de protecție adecvate. Pielea copiilor este foarte sensibilă, se poate arde cu ușurință chiar și când soarele pare blând.  

Din fericire există soluții, creme de protecție solară cu factor UV crescut, șepci, pălării de soare și costume de baie pentru copii cu protecție UV. Țesăturile acestor articole de plajă sunt concepute special și nu pot fi străbătute de radiațiile solare, practic, zonele acoperite vor fi perfect protejate.  

Cu astfel de piese în garderobă poți merge la plajă, la ștrand sau la piscină fără a te îngrijora că mai rămâi câteva minute și că soarele va produce daune: arsuri sau iritații.   

Ce tipuri de materiale sunt potrivite? 

Pentru costumele de baie se folosesc materiale speciale, poliester sau combinații de poliester și elastan. Dacă-ți dorești siguranță pentru cel mic alege materiale testate toxicologic ce respectă cele mai înalte standarde de calitate. Din ce în ce mai populare sunt articolele pentru plajă realizate din materiale reciclate, rezistente, durabile, prietenoase cu mediul înconjurător.  

Tipuri de costume de baie în tendințe 

Moda pentru copii este foarte generoasă, firmele celebre venind mereu cu modele caracterizate prin design vibrant, calitate superioară și croieli care satisfac necesarul de confort al celor mai pretențioși între copii. Continuă să fie populare șorturile de baie, în cazul băieților, piese apreciate pentru lejeritatea ridicată.  

Slipurile clasice se găsesc în topul preferințelor părinților grijulii și a micuților pretențioși. Atât modele în culori puternice cât și cele cu imprimeuri diferite completează ținutele de baie ale copiilor sensibili. Bluzele tip maieu și cele cu mânecă lungă, care oferă protecție ridicată sunt must have-uri, în special pentru ieșiri prelungite. Fie că mizează pe accesorizare sau stilizări cu imprimeuri și cu teme marine, acestea reușesc să se găsească în tendințe. 

Modele de costume de baie întregi cu sisteme de închidere cu fermoare sunt variante ideale pentru micuții activi care iubesc distracția și mișcarea.  

Există numeroase tipuri de costume de baie pentru copii, alegerea variantei potrivite poate fi o sarcină ușoară, urmând recomandările, analizând oferta existentă a producătorilor cu reputație pe acest segment. Selectând produse de calitate, vei avea grijă de micuțul tău iar distracția la piscină și în vacanță va fi asigurată.