Este adevărat că perioada de după căsătorie este considerată ca o lună de miere. Dar, nu este mereu așa, observă cercetătorii. Multe cupluri tinere au nevoie de timp pentru a se adapta noii posturi de soț sau soție.

De asemenea, noile responsabilități, modul de viață, comportamentul partenerului, toate pot fi o provocare. Cheltuielile survenite în această perioadă pot fi iarăși un stres. Desigur că asta nu înseamnă că oamenii proaspăt căsătoriți nu sunt fericiți. Ne referim la faptul că aceștia au nevoie de o perioadă de adaptare. De asemenea, va dura până când se vor simți în largul lor din toate punctele de vedere.

Un studiu american a cercetat viețile a peste 2.000 de cupluri pentru a examina starea de spirit a acestora. După ani de zile de cercetări, americanii au observat că mulți soți au devenit mai fericiți după primii 20 de ani de căsătorie! Probabil că nu te așteptai la acest răspuns, dar se pare că trecerea anilor sporește și starea de fericire a soților.

Așadar, studiul a relevat încă ceva interesant. Se pare că participarea la activități comune a scăzut în primii 20 de ani. Dar după acest interval, partenerii au început să se redescopere, petrecând mai mult timp împreună. O concluzie neașteptată a studiului, la care nici măcar cercetătorii nu se gândeau.

De asemenea, după cei 20 de ani împreună partenerii au început să fie mai înțelegători. Așa că dezacordurile au început să fie mai rare. De-a lungul timpului partenerii încep să devină mai înțelegători unul cu celalalt. Toleranța este mai mare, ceea ce nu este ceva ciudat. De asemenea, momentele grele, despărțirile sau divorțurile celor din jur nu fac altceva decât să întărească un cuplu. Soții apreciază mai mult ceea ce au și învață să-și asculte cu adevărat partenerul de viață.

Un alt studiu american a mai relevat ceva interesant. Se pare că cei care consideră că soțul este și cel mai bun prieten al lor sunt și cei care se înțeleg cel mai bine. De asemenea, cei care au o viață de familie, dar nu sunt căsătoriți se simt și mai bine decât restul.

În primul an de căsătorie este cel mai posibil ca partenerii să fie stresați, până se adaptează noilor așteptări. Cu trecerea anilor cei doi încep să fie mai apropiați, iar după 20 de ani par să își reîmprospăteze relația. Te-ai fi așteptat la această concluzie?