Dacă vezi o mamă exigentă, să știi că ceea ce face ea acum este o investiție bună în viitorul copilului. Se pare că regulile stricte și ordinea impuse de mame în copilărie își aduc rezultatele peste ani. Este demonstrat științific de un grup de cercetători.

Erika Rasson, profesor la Universitatea Essex, a realizat un studiu care a arătat că mamele puternice cresc copii de succes. Şi invers – oamenii de succes aveau mame foarte exigente. Studiul se bazează pe un sondaj unde au participat peste 15 000 de copii cu vârsta cuprinsă între 13-14 ani.

“Acest studiu s-a bazat pe atitudinea față de învățământul superior. Majoritatea părinților cer acest lucru de la copiii lor, în special mamele. Rezultatele studiului au arătat că fiicele ale căror mame sunt stricte şi insistente, au cu 4% mai puține şanse să rămână însărcinate prematur.”, susține Erica Russon.

Copiii care aveau mame pretențioase, de asemenea, cu mai mari șanse au absolvit colegiul și au obținut un loc de muncă bun. Acest lucru poate părea ireal, însă copiii mamelor exigente și stricte, au devenit oameni de succes.

Mulți copii sunt de părere că mamele severe sunt dușmanii lor. Însă atunci când se maturizează, copilul îi mulțumește mamei pentru asta.

El va fi capabil să înțeleagă și să-i aprecieze eforturile depuse pentru a-l crește un om puternic. Și, probabil, va transmite aceeași metodă copilului său.

Potrivit lui Erica, “măsura așteptărilor din acest studiu reflectă o combinație de aspirații și credințe cu privire la probabilitatea accesului la învățământul superior, declarată de majoritatea părinților, în majoritatea cazurilor mamă”.

Se confirmă faptul că acei copii ai căror mame au avut așteptări mari sunt mai încrezători decât alții. Un alt lucru interesant este că acele fiice cu mame stricte au șanse de 4% mai mici de sarcină prematură.