Astăzi, 24 mai, este sărbătorită Ziua Fratelui în mai multe țări din lume și este un motiv bun să îi spui fratelui tău (dacă ai unul) cât de mult îl iubești. Ziua fratelui (#BrothersDay) este sărbătorită pe 24 mai începând cu anul 2005, C. Daniel Rhodes din Alabama fiind cel care a organizat pentru prima dată această sărbătoare. Ea nu trebuie confundată cu Ziua fraţilor şi surorilor, care are loc în luna aprilie. Cu toate ciudăţeniile şi neplăcerile pe care le creează uneori, un frate este cel mai bun păstrător de secrete, nu ne va expune niciodată şi nici nu ne va lăsa în urmă.

"Uneori, a fi frate este chiar mai bine decât a fi supererou", a spus Marc Brown, autor şi ilustrator de cărți pentru copii. Cuvântul "frate" provine din rădăcina latină "frater" şi din cuvântul proto-germanic "brothar", care la rândul său provine din rădăcina proto-indo-europeană "bhrater".

Indiferent de origine, atât în cuvinte, cât şi în sânge, frații noştri ne acoperă întotdeauna spatele. Sunt cei mai apropiați prieteni ai noştri şi, uneori, cei mai enervanți oameni pe care îi cunoaştem. Dar noi îi iubim oricum. Chiar şi unii dintre cei mai faimoşi oameni din istorie au avut frați pe care să se sprijine şi pe care să se enerveze.

Ziua fratelui este marcată mai ales în Statele Unite, dar este recunoscută şi multe alte țări din întreaga lume - Australia, Rusia, țări asiatice precum India şi țări europene precum Franța şi Germania.

Mesaje de felicitare de Ziua Fratelui

 • Fratele este și prieten, și sprijin, și consilier, și complice! Fratele este frate. Mulțumesc că te am, la mulți ani!
   
 • Îți doresc, frate, multă bucurie în destin! Norocul să fie de partea ta.
   
 • Mă bucur că am un astfel de frate ca tine! Îți doresc un noroc infinit care să-ți transforme visele în realitate și să te facă cel mai fericit!
   
 • Astăzi vreau sa-l felicit pe cel mai bun prieten al meu – pe fratele meu! Vreau să te văd împlinit, cu dorințe care să-ți aducă fericirea reală.
   
 • Întotdeauna le spun tuturor oamenilor ce frate inteligent, artistic și luptător am! Ce bucurie e să știu că am un așa frate ca tine în această lume mare! Tu ești aurul vieții mele! Îți urez să fii fericit încă 100 de ani!
   
 • Fratele meu drag! Să obții ceea ce-ți doriți – să-ți visezi cu ochii deschiși dorințele, să fii urmărit de fericire pretutindeni, iar succesul să se stabilească definitiv în viața ta.
   
 • Ești cel mai bun frate din lume! Poți mereu conta pe sprijinul meu! Sănătate, fericire, succes și să fii înconjurat de cei mai frumoși oameni!
   
 • Să ai succes în cele mai importante începuturi și în cele mai neimportante chestiuni!
   
 • Viața ne-a împrăștiat prin lume, dar mereu țin minte că tu ești fratele meu și că, indiferent ce s-ar întâmpla, vei fi mereu fratele meu, așa cum eu sunt al tău. Felicitări!