Știa că, pe lângă Ziua Internațională a Bărbatului, sărbătorită anual la data de 19 noiembrie, mai există și o zi dedicată soților? Dacă te-a surprins plăcut noutatea, află că tradițiile care sunt respectate în această zi de unele femei ridică multe semne de întrebare în rândul adeptelor Mișcării feministe.

Sărbătoarea își are originile în India, unde există un ritual potrivit căruia femeile nu ar trebui să mănânce nimic în această zi. Mai mult, ele nu au voie nici să nu bea apă. În așa fel, ele își sărbătoresc soții. La ceremonie nu participă văduvele, fetele necăsătorite, precum și cele care sunt despărțite sau divorțate.

Tot în această zi, potrivit tradiției indiene, femeile nu au voie să poarte bijuterii decât dacă au fost oferite de către soții lor.

Dacă vei sărăbători sau nu această zi, rămâne la discreția ta, dar îți sugerăm că este totuși un bun prilej să îi faci o surpriză plăcută partenerului de viață. Poți să-i oferi o sticlă de șampanie, să-i pregătești un tort, să rezervi o masă la restaurant sau să-i pui aspiratorul în brațe... Orice ai alege, ține minte să îi spui și „La mulți ani, soțul meu drag!”.