Oare ce reguli respectă medicii pediatri în ceea ce privește creșterea și educarea propriilor copii? Un pediatru din Marea Britanie, urmărit de peste 65 de mii de persoane pe TikTok, a postat un scurt filmuleț în care explică care sunt cele 5 lucruri pe care nu le face și nu le-ar face niciodată copiilor săi. Cele 5 sfaturi au devenit repede virale, filmulețul medicului ajungând la aproape jumătate de milion de vizualizări și primind sute de comentarii de laudă.

  1. Dacă copilul meu nu vrea să plece de la un prieten sau o rudă, nu îi voi spune niciodată, gata, pa, am plecat. Tu poți să rămâi aici. Există metode mult mai bune de a susține această tranziție. Un copil nu trebuie să simtă niciodată amenințarea abandonului, mai ales din partea părinților. Mai degrabă concentrează-te să îi spui cât este de important să plecați împreună și că v-a plăcut timpul petrecut cu prietenii.
     
  2. Nu folosi zilnic, ca o rutină, multivitamine. Dacă nu există vreun deficit de nutriție, multivitaminele luate zilnic sunt o pierdere de timp și bani. Mai bine încurajează o alimentație echilibrată și sănătoasă și vorbește cu un dietetician dacă ești îngrijorat de o anumită deficiență.
     
  3. Nu mi-aș forța niciodată copilul să mănânce mai mult decât dorește. A obliga copilul să mănânce mai mult decât capacitatea lui face mesele stresante și îl învață să rescrie instinctele lor naturale , lucru care duce la mâncatul abuziv și la obezitate.
     
  4. Nu îi voi da niciodată copilului meu antibiotice sau sirop de tuse pentru o simplă răceală. Pentru o răceală virală simplă sau tuse, odihna și hidratarea și poate un ibuprofen sunt cele mai eficiente. Medicamentele de tuse nu sunt recomandate copiilor sub 6 ani pentru că pot fi periculoase, iar antibioticele nu ar trebui administrate fără recomandare unui medic în cazul unei inefcții bacteriene.
     
  5. Nu aș folosi niciodată săritor de bebeluși (Jolly Jumper). Aceste hamuri cu suspensie sunt asociate cu accidente și nu ajută la îmbunătățirea sau evolușia funcțiilor motorii ale bebelușilor. Pot cauza sensibilități la nivelul gleznelor, care pot duce la probleme de echilibru și la mers pe vârfuri.”