Zile numărate până la reînceperea șolii. Toți ne amintim de stresul și emoțiile pe care le trăiam în ajunul primei zile de școală.

Soluții pentru prima zi de școală fără stres

Mersul la școală înseamnă o schimbare semnificativă în cotidian atât pentru copil, cât și pentru părinți. După sezonul estival, tuturor ne este greu să ne adaptăm la un nou program, să ne trezim de dimineață și să fie totul pregătit la timp. Dar o mare parte din stres poate fi evitat dacă există un pic de planificare.

Iată cum poate arăta prima zi de școală fără stres!

Nu vă agitați prea mult cu achizițiile de rechizite înainte de începutul școlii. Fiecare învățătoare sau profesor are propriile cerințe. Așa că pentru prima zi de școală ar trebui să fie suficiente un carnet de notițe și câteva creioane.

Cumpărați florile cu cel puțin o zi înainte! Dacă vă faceți griji că se vor ofili, puteți cumpăra flori în ghiveci, iar dacă vreți să impresionați cu un aranjament floral deosebit, îl puteți comanda din timp chiar și online. Florile vor fi înfipte într-un burete special, care poate fi udat pentru a le menține proaspete.

Începeți pregătirile cu o seară înainte! Copilul ar trebui să se culce mai devreme decât de obicei. Așa că faceți mai devreme dușul, spălatul pe dinți, lectura de seară. Important: evitați să lăsați copilul să se uite seara la televizor. Se va agita! E valabil chiar și pentru dvs…

Pregătiți hainele în care se va îmbrăca cu o seară înainte. Stabiliți împreună cu copilul ce va purta în a doua zi. Majoritatea copiilor vor să facă o impresie bună când se întâlnesc (reîntâlnesc) cu colegii, așa că trebuie să înțelegeți că ținuta va fi un subiect “sensibil”.

Programați deșteptătorul mai devreme! Trezitul mai devreme poate fi complicat în unele cazuri, așa că includeți în timpul necesar și 10 -15 minute de acomodare.

Aveți grijă să rămână suficient timp pentru mic dejun. Este obligatoriu să mănânce pentru a se putea concentra. Pregătiți-i și o gustare pentru pauză – poate fi un măr, morcovi curățați sau bucățele de ardei sau orice fruct sau legumă din cele preferate. Este obligatoriu să aibă și o sticlă cu apă sau limonadă.

Mergeți din timp la școală. Traficul va fi aglomerat și veți găsi cu greu loc de parcare. Dacă vreți să fiți punctuali, atunci soluția este să comandați un taxi (acum se pot face precomenzi), iar la întoarcere veniți acasă pe jos!

Acordați-i atenția necesară. Prima zi de școală este una importantă pentru copilul dumneavoastră. Vorbiți cu el, eventual întreabați-l ce simte. S-ar putea să fie deosebit de emoționat, ceea ce se poate manifesta prin reacții neobișnuite.

Înarmați-vă cu răbdare! Și încercați, pe cât este posibil, să vă eliberați de la lucru ca să-i fiți alături cât mai mult timp. După școală, puteți merge împreună la o terasă pentru a sărbători.

Sursa: iuvas.com