Vara, cele mai dese afecțiuni de care suferă copiii sunt digestive. Noile studii arată că nu este corect să înfometăm copilul. Ca părinți, trebuie să fim atenți la alimentația lui, dar mai ales la cât de bine se hidratează.

Irina Antonescu, medic primar pediatru oferă o serie de sfaturi părinților care doresc o alimentație sănătoasă pentru copiii lor.

„Nu îl infometez, retrag doar alimentele care fermentează puternic, anumite legume şi anumite fructe şi retrag dulciurile. Mențin laptele. Nu scot laptele. Există tendința părinților de a modifica formula acasă, fătă sfat medical, de a trece pe un preparat fără lactoză. Nu este corect.

Laptele praf este schimbat doar de către medic în momentul în care consideră că este necesar

Important este într-o infectie digestivă să hidratăm corect copilul. Nu dieta este importantă. Importantă este hidtratarea şi atunci utilizam soluțiile de rehidratare orală.

La micul dejun, copilul poate să mănânce lapte cu cereale din orez, sau să o felie de pâine prăjită cu brânză sau caşcaval

Dimineața, copilul poate să-şi bea laptele în care putem pune cereale din orez, sau poate să mănânce o felie de pâine prajită cu o brânză, un caşcaval, dar nu mai mănâncă roşia şi castravetele.

Masa de prânz trebuie să conțină un fel de mâncare cu un fel gătit, însă ar indicat să se vite varza, fasolea, ciupercile, conopida, brocoli

La prânz mănâncă un fel gătit, dar evită zeama de la carne, deci nu va mai fi ciorba de carne, ci de legume, poate să mănânce o mâncare de legume, dar excluzând varza, fasolea, ciupercile, conopida, brocoli. Nu mănâncă nimic dulce.

Poate mânca anumite fructe care nu fermentează - banana, afinele, chiar şi mărul sau mărul copt.

Poate bea un compot de mere, dar fără zahar, pot mânca o budinca de paste fainoase”, a spus medicul Irina Antonescu.