mamaplus

Kim Kardashian și-a alăptat cel de-al treilea copil chiar dacă nu l-a născut ea. Cum a fost posibil

-
//
21.05.2020

Kim Kardashian și-a alăptat cel de-al treilea copil, chiar dacă nu l-a născut ea și a apelat la o mamă surogat. Potrivit specialiștilor, există un proces prin care corpul poate fi păcălit că poartă o sarcină și astfel să apară lactația.

Conform Daily Mail, care a stat de vorbă cu un expert, lactația poate fi indusă la o femeie care a apelat la o mamă surogat cu o singură condiție: să fi născut în trecut.

Acesta este și cazul lui Kim, care are deja doi copii, născuți în 2015 și, respectiv, 2013. În cazul cel mai fericit, doar ținând bebelușul la piept se poate întâmpla ca lactația să se declanșeze.

Acest lucru e însă extrem de dificil, dacă nu imposibil, atunci când femeia nu a născut niciodată, a spus expertul.

În cazul în care lactația nu se declanșează astfel, se poate face terapie hormonală cu estrogen și progesteron. Sunt necesare, însă, și alte medicamente și plante. Acest tratament ar trebui început cu ceva vreme înainte ca bebelușul să vină pe lume.

Cum se poate induce alăptarea:

În mod normal, producția naturală de lapte matern (lactația) este declanșată de o interacțiune complexă între trei hormoni – estrogen, progesteron și lactogen placentar uman – în ultimele luni de sarcină. În timpul travaliului, nivelurile de estrogen și progesteron sunt reduse, permițând creșterea nivelului hormonal de prolactină pentru a începe producția de lapte.

Alăptarea indusă depinde de reproducerea cu succes a acestui proces. Procesul de inducție a lactației trebuie să înceapă cu câteva luni înainte de începerea alăptării, prin terapie hormonală – cum ar fi estrogenul complementar și progesteronul – pentru a imita efectele sarcinii. Terapia cu hormoni poate dura luni.

Cu aproximativ două luni înainte de a planifica începerea alăptării, se va opri terapia hormonală și se va stimula lactația cu ajutorul unei pompe electrice de sân. Aceasta stimulează producerea și eliberarea de prolactină. La început, se va extrage laptele timp de cinci minute de trei ori pe zi. Apoi se va extrage lapte timp de 10 minute la fiecare patru ore, inclusiv cel puțin o extracție pe noapte. Apoi, crește timpul de extracție la 15 până la 20 de minute la două-trei ore.

Chiar dacă lactația se va induce cu succes, specialiștii spun că poate fi necesară alimentația suplimentară cu lapte de la donatori sau cu formulă, în special în primele săptămâni de alăptare.