Pentru mamele diagnosticate cu virusul de tip nou, sănătatea copilului este mai importantă chiar și decât propria sănătate. În același timp, contactul dintre mamă și nou-născut este esențial pentru dezvoltarea armonioasă a copilului. Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății vin cu vești bune pentru mamele infectate cu COVID-19.

Potrivit specialiștilor, mămicile care au născut și alăptează pot să o facă în continuare pentru că nu există nici cea mai mică problemă. Infecția cu COVID-19 nu se transmite prin laptele matern.

Reguli esențiale de respectat în timpul alăptării

Totuși, alăptarea trebuie să fie însoțită de niște reguli simple, pentru mamele cu coronavirus. Chiar dacă virusul nu se transmite prin lapte, el se poate transmite prin aer, la nivel de respirație. Așadar, atunci când mamele alăptează, trebuie să poartă o mască de protecție, care să le acopere nasul și gura foarte bine. În timpul alăptării, să nu se atingă alte suprafețe cu mâinile.

Înainte, dar și după alăptare, trebuie să se spele temeinic pe mâini timp de 20 de secunde. Cel mai important este faptul că trebuie să dezinfecteze suprafețele pe care le-au atins.

Reprezentanții OMS vin cu aceste recomandări care au la bază o serie de teste și au concluzionat că virusul nu se regăsește în laptele matern. Pentru a evita răspândirea virusului trebuie respectate regulile detaliate anterior.

Până la urmă, mamele ar trebui să fie conștiente de faptul că virusul nu se transmite prin alăptare, dar se transmite prin neconformarea la cerințele epidemiologice: dacă micuțul este sărutat sau dacă mama stă fără mască.