mamaplus

Trucul simplu prin care îți poți da seama imediat dacă bebelușul este deshidratat

-
//
21.07.2022

Pe măsură ce temperaturile continuă să crească pe întreg teritoriul țării, este important să îi protejăm pe cei mai vulenrabili dintre noi. Spre deosebire de adulți, bebelușii nu își pot regla cu ușurința temperatura corporală și nu pot spune când le este prea cald. Din fericire, paramedicii au dezvăluit un truc extrem de simplu prin care părinții pot verifica dacă cei mici se află în pericol, în timpul temperturilor ridicate.

Prin intermediul unei postări pe pagina de Instagram Tiny Hearts Education, specialiștii au explicat că bebelușii prezintă un risc mai mare de a se deshidrata pe timp de caniculă, în comparație cu adulții. Pentru a verifica nivelul de hidratare a bebelușilor, tot ce trebuie să facă părinții este să îi ciupescă ușor de pe pielea de pe burtică, pentu că la nivelul pielii se observă primele modificări. (Vezi video la finalul articolului)

„Dacă pielea este hidratată, aceasta va reveni aproape instantaneu la forma inițială. În caz contrar, dacă pielea este deshidratată, durează mai multe de două secunde pentru a reveni la normal”, au precizat specialiștii.

De asemenea, aceștia au mai explicat că lipsa consumului de lichide nu este singurul lucru ce duce la deshidratare. Aceasta poate apărea și ca o consecință a altor probleme de sănătate precum vărsăturile și diareea.

S-ar putea să te intereseze și articolul: Care sunt semnele deshidratării la bebeluși și cum se prepară soluția de rehidratare

Deshidratarea poate avea consecințe grave pentru cei mici

Dacă micuțul tău are febră, iese afară pe vreme caldă sau are vârsta sub 6 luni, are un risc mai mare de a se deshidrata. Cel mai bun mod de a combate deshidratarea la copii este să le ofere multe lichide. În cazul bebelușilor sub șase luni, mămicile ar trebui să mărească cantitatea lapte pe care le-o oferă celor mici - fie că este lapte matern sau lapte praf. Dacă au mai mult de șase luni, le puteți oferi și soluții de rehidratare orală sau apă fiartă și răcită, în primele 12 ore”, mai recomandă specialiștii.