Potrivit statisticilor, până la 3% dintre bebeluși prezintă alergie la lapte. Și, cu toate că, în mare parte, aceasta dispare de la sine până la vârsta de 3-5 ani, reușește să creeze mult prea multe incomodități atât părinților, cât și micuților.

Tot ce trebuie să știi despre alergia la lapte a bebelușului

Important! Alergia la lapte se produce când sistemul imunitar al bebelușului consideră, din greșeală, că proteina din lapte este periculoasă și încearcă să lupte împotriva ei.

De reținut! Alergia la lapte nu este același lucru cu intoleranța la lactoză. Cea din urmă presupune incapacitatea bebelușului de a digera lactoza și este o afecțiune digestivă, pe când alergia este un răspuns imun cu manifestări clinice diferite.

Cum recunoști o potențială alergie la lapte? 7 semne reprezentative:

1. Diaree

Scaun lichid (în medie de două-trei ori pe zi și mai mult de cinci-șapte zile) și/sau scaunul conține urme de sânge.

2. Vomă

În afara regurgitărilor normale, tipice de la ora meselor, vărsăturile, scuipatul sau înghițirea greoaie reprezintă semnele ce bat alarma și necesită consultarea medicului.

3. Iritații ale pielii

Sunt foarte multe cauze pentru iritațiile de piele la sugari, cum este eczema. Alergia la lapte poate fi una dintre cauze, mai ales când iritația apare odată cu unele dintre celelalte semne.

4. Agitație extremă

Când nu există vreun motiv de plâns, putem gândi că micuțul are colici. Însă, uneori, agitația extremă este cauzată și de durerea gastrointestinală, dată de o alergie la proteinele din lapte.

5. Sugarul nu ia în greutate sau ia prea puțin

Sugarii care suferă de alergie la lapte, deseori au o problemă de nutriție caracterizată prin deshidratare, pierderea apetitului și lipsa de energie.

6. Gaze intestinale

Toți sugarii au gaze, dar când aceștia apar odată cu multe dintre celelalte simptome descrise, sunt un semnal de alergie la proteinele din lapte.

7. Probleme respiratorii

Hârâiala din piept, respirația anevoioasă, mucozitatea excesivă în nas sau gât.

Cum se tratează alergia la lapte a bebelușului?

Tratarea alergiei la lapte a bebelușului poate constitui un proces complex și de lungă durată. Dacă se constată că micuțul are alergie la laptele matern, este necesar să elimini din dieta ta proteinele din lapte.

În plus, ar trebui să consulți un dietetician pentru recomandarea unor surse alternative de calciu și alți nutrienți vitali pentru a le înlocui pe cele provenite din produsele lactate.

Dacă bebelușul tău are alergie și la laptele praf obișnuit, poți opta pentru un lapte praf cu aminoacizi, nu înainte însă, de a consulta medicul pediatru.

O soluție în acest sens este Similac Isomil și Similac Hypoallergenic.

Similac Isomil – recomandat copiilor din primii ani de viață. Formulă completă, creată pe baza proteinelor purificate ​​din soia. Este indicat micuților cu intoleranță la proteina din laptele de vacă și galactozemie, cu scop profilactic și curativ.

Beneficii:

 Nu conține ulei de palmier

  • Contribuie la o digestie bună.
  • Contribuie la formarea unui scaun moale.
  • Favorizează absorbția calciului în organism și nivelul înalt de mineralizare a țesutului osos.

 Conține prebiotice, ceea ce înseamnă o digestie bună și menținerea microflorei intestinale sănătoase.

 Conține luteină, care contribuie la menținerea sănătății creierului și văzului.

Similac Isomil este recomandat următoarelor categorii de copii:

  • Copilul cu alergie la proteina din laptele de vacă, hrănit artificial sau suplimentar.
  • Copilul cu alergie la proteina din laptele de vacă, care refuză hidrolizații din cauza gustului amar.
  • Copilul cu alergie la proteina din laptele de vacă, familia căruia, din motive financiare, nu-și poate permite hidrolizații.
  • Copilul hrănit artificial, familia căruia este adeptă a vegetarianismului.

Tot ce trebuie să știi despre alergia la lapte a bebelușului

Similac Hypoallergenic (0-6 luni) – formulă hidrolizată, predestinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 0-6 luni, cu risc sporit la alergii.

Beneficii:

✔  Nu conține ulei de palmier

✔  Înregistrează o cantitate redusă de lactoză. Astfel, în cazul deficitului de lactază, reduce producția de gaze în organism.

✔  Prеbiotice GOS. Contribuie la menținerea microflorei sănătoase a tractului gastrointestinal.

Similac Hypoallergenic este recomandat următoarelor categorii de copii:

  • Copilul cu un risc sporit la alergii, hrănit artificial.
  • Copilul cu un risc sporit la alergii, născut prin cezariană.
  • Copilul cu alergie la proteina din laptele de vacă, în faza de expansiune a dietei.
  •  Copilul cu îmbinarea simptomelor gastrointestinale și riscului la alergii.

Important! Similac Hypoallergenic poate fi administrat copiilor ce au galactozemie sau alergie la proteina din laptele de vacă, în faza activă, doar după consultarea în prealabil a medicului.

Tot ce trebuie să știi despre alergia la lapte a bebelușului

Notă! Cel mai bun aliment este laptele matern. Și, pentru sănătatea micuțului este binevenit să-l păstrați cât mai mult timp posibil.

În cazul în care alimentarea la sân nu este posibilă, medicul pediatru vă poate recomanda o formulă de lapte, apropiată necesităților copilului Dvs.