mamaplus

De ce pătuțul bebelușului nu ar trebui să stea lângă patul părinților?

-
//
26.08.2021

Rareori poți întâlni mame care și-ar dori ca bebelușii lor să stea într-o altă cameră în timpul somnului. Multe femei aleg să amplaseze pătuțul bebelușului chiar lângă patul părinților, pentru a nu face un drum prea lung în timpul ședințelor de alăptare din timpul nopții. Medicii sunt totuși împotriva acestui obicei și vin cu câteva argumente.

Împreună sau separat? Este o întrebare frecventă, iar psihologii și pediatrii spun că rețeta ideală a somnului sănătos al bebelușului poate fi testată și creată de fiecare mamă în parte. Înainte de toate, mamele ar trebui să analizeze bine lucrurile și să țină cont de sfaturile medicilor.

Specialiștii spun că pătuțul bebelușului nu ar trebui amplasat în niciun caz prea aproape de patul părinților. Profesorul Daniel Golshevski a dezvăluit că amplasarea pătuțului la o anumită distanță față de patul matrimonial duce la un somn mai profund și mai sănătos al bebelușului și reduce riscul de încălcare a regimului ”alăptare-somn„.

”Când bebelușul se află în prima fază de somn, s-ar putea să observați că se trezește mai des, iar la mijloc cu siguranță există un factor iritant din cauza căruia copilul începe să plângă. Despre ce ar putea fi vorba? După cum vă dați bine seama, mirosul mamei și al laptelui matern”, explică profesorul.

Expertul mai afirmă că secretul somnului liniștit și odihnitor al bebelușului constă anume în amplasarea corectă a pătuțului.

Dacă veți mări distanța dintre patul părinților și cel al copilului cel puțin cu un metru sau chiar doi metri – îi veți asigura micuțului un somn profund și sănătos. Totodată, și mămica se va bucura de un somn mai bun.