În primele luni din viața bebelușului tău, ar trebui să ții cont de câteva reguli esențiale ce țin de îngrijirea micuțului. Dat fiind faptul că pielea bebelușilor este extrem de moale și delicată, ea are nevoie de îngrijire specială. Fața bebelușului se curăță cu produse făcute special pentru bebeluși. Produsele pentru adulți pot fi prea dure pentru un bebeluș și pot conține substanțe chimice sau alergeni periculoși.

Neonatologii spun că un bebeluș nu are nevoie de baie în fiecare zi. Este suficient ca părinții să îi schimbe scutecul la timp și să îi curețe fața după fiecare masă.

Un bebeluș trebuie spălat de aproximativ 3 ori pe săptămână, dar va trebui să păstrezi fața, gâtul și zonele intime curate în fiecare zi. Fața bebelușului este expusă și, de asemenea, se murdărește în timpul hrănirii, astfel încât va trebui să-ți faci un ritual în a curăța fața bebelușului după fiecare masă.

Curățarea feței bebelușului trebuie făcută în mod corect, deoarece bebelușul este încă foarte sensibil și va trebui să ai grijă de gura și ochii lui:

  • Înmoaie un șervețel de bumbac în puțină apă caldă și apoi stoarce ușor cea mai mare parte a lichidului. Ștergi atent și delicat ochii bebelușului tău, din colțul interior spre exterior.
  • Folosește un alt șervețel din bumbac pentru celălalt ochi.
  • De asemenea, fața bebelușului se poate curăța și cu ser fiziologic.

Ce nu este bine să faci când cureți fața bebelușului?

  • Pentru a curăța fața bebelușului se folosește doar apă sau ser fiziologic. Nu utiliza săpun decât dacă medicul ți-a recomandat acest lucru.
  • Uneori, săpunul este prescris de medic atunci când trebuie să cureți fața bebelușului afectată de acnee.
  • Nu freca pielea, ci folosește mișcări blânde în timp ce ștergi fața micuțului.