mamaplus

8 lucruri pe care să le pui în trusa medicală a bebelușului atunci când plecați în vacanță

-
//
02.08.2021

Trusa medicală sau trusa de prim ajutor a bebelușului este esențială. Trebuie să o avem atât în casă cât și atunci când plecăm undeva, susține medicul pediatru Ilinca Tranulis. Plecatul în vacanță cu copilul poate fi o mare provocare pentru părinți. De multe ori, cei mici reușesc să se îmbolnăvească sau să se accidenteze în cele mai nepotrivite momente. Tocmai de aceea, este foarte important să aveți la voi, chiar dacă plecați doar un weekend de acasă, o trusă de medicamente care să facă parte din bagaj. De asemenea, este indicat să verificați periodic valabilitatea tuturor produselor din trusă.

Așadar, trusa medicală a bebelușului trebuie să conțină:

  • Termometru și medicamente antitermice - dacă temperatura copilului depășește 38,5o C, este bine să intervenim inițial prin dezbrăcarea acestuia și răcirea încăperii. Dacă aceste măsuri nu funcționează, putem administra un antitermic.
     
  • Apă de mare - pentru secreții nazale albe sau gălbui, mai groase. Se poate folosi ori de câte ori este necesar. Este bine să curățăm cât mai conștiincios nasul copilului. Dacă secrețiile nazale nu sunt îndepărtate, acestea se vor scurge în gât și vor provoca tusea.
     
  • Spray-uri pentru gât - cu antiinflamator și anestezic local pentru a reduce disconfortul.
     
  • Probiotice - pentru diaree (acționează prin reducerea frecvenței și consistenței scaunelor).
     
  • Supozitoare cu glicerină - în cazul apariției constipației, doar dacă nu reușim să rezolvăm problema prin alimentație.
     
  • Antialergice - în cazul unor erupții pe piele.
     
  • Dezinfectant, comprese sterile, plasturi -deoarece vacanțele au obiceiul de a atrage unele accidente cutanate.
     
  • Repelent pentru insecte - în sezonul cald, adaptat vârstei copilului.


Dacă vorbim de vacanța de vară sunt indispensabile crema de protecție solară cu factor de protecție (FP) 50+ și soluția calmantă după plajă sau apa termală, poate și un spray împotriva arsurilor, situație nedorita și de evitat.

De asemenea, copiii care suferă de afecțiuni cronice trebuie să aibă medicația la ei, împreună cu aparatele care le sunt de ajutor, fie că este vorba de nebulizatoare sau spacere (pentru copiii cu astm bronșic sau wheezing recurent).