mamaplus

10 lucruri pe care trebuie să le eviți dacă mergi în vizită la un nou-născut

-
//
16.11.2020

Nașterea bebelușului în familie sau în cercul tău social este întotdeauna o veste bună, iar toată lumea vrea să meargă la cel mic pentru a-l cunoaște. Vizitarea unui nou-născut este un lucru normal, dar orice vizitator trebuie să ia în considerare câteva măsuri de precauție pentru a preveni întâlnirea multașteptată să devină o problemă.

De exemplu, anunță întotdeauna părinții bebelușului înainte de a-i face o vizită familiei.

Iată ce trebuie să eviți dacă mergi în vizită la un nou-născut:

Vizită neanunțată

Ori de câte ori vrei să vizitezi un nou-născut, trebuie să discuți cu părinții și să stabiliți împreună când poate avea loc vizita. După ce ați stabilit ora, va trebui să mergi exact la ora precizată de părinți. Nici mai devreme, nici mai târziu. Încearcă să fii punctuală.

Mergi cu mâna goală

Nu vizita niciodată un nou-născut cu mâinile goale. Este întotdeauna o idee bună să aduci mâncare, de exemplu, deoarece părinții vor aprecia tare mult gestul tău. Dacă nu te pricepi la gătit, atunci poți aduce lucruri utile pentru bebeluș: scutece, servețele umede, etc. Nu trebuie să coste o avere, gestul este important.

Mergi în vizită, deși ești răcită

Dacă ești răcită și nu te simți bine, nu ar trebui să vizitezi nou-născutul. Așteaptă până simptomele dispar, pentru a nu transmite boala mai departe.

Stai prea mult în vizită

Când mergi să vizitezi nou-născutul, nu sta prea mult. Felicită părinții, stai de vorbă cu ei, admiră bebelușul, dar nu sta prea mult. Proaspeții părinți sunt adesea obosiți și au nevoie de timpul lor privat.

Mergi în vizită la nou-născut cu prea mulți oameni

Când vizitezi nou-născutul, nu te duce cu prea mulți oameni. Mergi singură sau cel mult cu o altă persoană. Dacă mama alăptează, de exemplu, s-ar putea să nu se simtă confortabil în preajma persoanelor pe care nu le cunoaște.

Postezi fotografii cu bebelușul pe social media

Dacă-i faci fotografii nou-născutului, nu le posta pe rețelele de socializare, mai ales fără acordul părinților. Nu toți părinții vor să-și arate copii pe rețelele de socializare și trebuie să respecți acest lucru.

Nu te speli pe mâini înainte să atingi nou-născutul

Igiena este esențială atunci când mergi în vizită la un nou-născut, așa că spală-te bine pe mâini înainte să pui mâna pe bebelușul. Nu atinge nou-născutul până când mâinile nu sunt bine curățate și dezinfectate.

Dai sfaturi nesolicitate

Părinții se pot supăra dacă le dai sfaturi pe care ei nu le-au cerut. Se pot simți presați și chiar inconfortabil. Dacă vrei să dai vreun sfat, întreabă mai întâi dacă este în regulă. Dacă faci asta, empatizează cu părinții bebelușului.

Pui întrebări neadecvate

Poate vrei să pui întrebări precum „de ce nu alăptează mama” sau „dacă se va întoarce curând la serviciu”. Există câteva aspecte care pot si subiecte sensibile pentru părinți.

Ignori frații mai mari ai bebelușului

Dacă părinții au și alți copii în afară de bebeluș, nu-i ignora. Și ei au nevoie de atenție, așa că te poți juca cu ei și e poți acorda toată atenția ta.