Dacă te gândești să fii în formă, îți vine în minte automat un antrenament la sală, alături de toate scuzele pentru care tu nu te poți bucura de unul. Dacă amâni prea mult mersul la sală, ai aici câteva alternative care te vor ajuta să te menții în formă, alături de o alimentație sănătoasă.

mamaplus

1. Mergi pe jos atunci când distanțele îți permit

Fie că este vorba de mașina personală, de un uber sau de o trotinetă electrică, se pare că modurile de a parcurge și cele mai scurte distanțe fără a depune vreun pic de efort fizic se înmulțesc. În ciuda acestui fapt, mersul pe jos este un mod foarte bun de a fi activ și de a arde calorii, care nu numai că este gratuit, dar te poate scuti și de alte cheltuieli. Fie că alegi să asculți muzică, să vorbești cu cineva sau pur și simplu să privești în jur, această activitate rămâne la fel de eficientă, facilă și plăcută.

2. Sari coarda

Din nou, un exercițiu care nu necesită mai deloc echipament special și pe care îl poți face în orice spațiu deschis. Organizează-ți niște intervale, cronometrează-te sau ascultă muzică și vei realiza că este un antrenament plăcut, căruia tu îi determini intensitatea și durata după bunul plac.

3. Înoată la piscină sau la mare

Vacanța nu trebuie să fie echivalentă cu un repaus total. Înotul este o activitate bună pentru tot corpul, chiar dacă nu faci bazine întregi, iar la mare este ocazia perfectă pentru a îl practica. Mai mult, nu uita că până și 5 minute în care înoți sunt mai productive decât a nu face absolut nimic.

4. Alege o plimbare cu prietenii în loc să stai la un restaurant ore întregi

Poți să te bucuri de discuțiile cu prietenii tăi în timp ce te plimbi pe jos la fel de bine ca și atunci când stați în jurul unei mese. Astfel, ajungi să parcurgi kilometri întregi fără să realizezi, fiind prins în conversație.

5. Încearcă să faci stretching cât timp te uiți la un film

Stretchingul este o activitate mai puțin dinamică, pentru care și cel mai mic apartament este suficient de spațios. Mai mult, fiind o activitate mai puțin solicitantă îți permite să faci și alte lucruri concomitent. Este extrem de important să te destinzi cu câteva întinderi în fiecare zi, efectele pozitive observându-se chiar după câteva săptămâni.

6. Încearcă exercițiile cu greutatea propriului corp în aer liber

Dacă îți dorești un antrenament mai dinamic, poți încerca exercițiile în care să te folosești doar de greutatea corpului. Deși ai putea fi tentat să crezi că ai nevoie de greutăți sau aparate regăsite la sală pentru a îți tonifia mușchii, totuși exercițiile cu greutatea corpului pot fi cel puțin la fel de eficiente. În plus, există mai puține riscuri de a te accidenta. Sugestii pentru astfel de exerciții poți găsi pe youtube sau insatgram cu ușurință.

7. Ieși să dansezi

În măsura în care nu te deranjează aglomerația din cluburi, o seară în carte ieși să dansezi poate fi un prilej bun de arde niște calorii fără a te strădui prea mult.

8. Învață să faci ceva nou

Fie că înveți să mergi pe bicicletă, să faci roata, să stai în mâini, încerci alergatul pentru prima dată, o aptitudine nouă pe care încerci să o deprinzi te va ține ocupat pentru ceva timp. Dorința de a reuși să faci ceea ce ți-ai propus te va face să încerci neîncetat până reușești, distrăgându-ți atenția de la faptul că de fapt trebuie să arzi niște calorii în plus.

Sursa