mamaplus

Umidificatorul de aer poate provoca apariția tusei la copii? Explicația unui pediatru

-
//
27.09.2021

Umidificatorul de aer a devenit un dispozitiv indispensabil în casele familiilor cu copii mici, deoarece, umiditatea optimă în camera micuților ar trebui să fie de 30-50%. Aerul uscat este un inamic al sănătății celor mici, pentru că provoacă dificultăți de respirație, absorbind umezeala din tractul respirator. Iată de ce, umidificatorul este atât de important.

Cu toate că majoritatea producătorilor scriu pe ambalaj ce tip de apă se poate turna în rezervorul umidificatorului, există totuși și cazuri când se încalcă aceste reguli. Consecințele sunt de obicei neplăcute, mai ales pentru sănătatea copiilor.

Potrivit medicului pediatru Evghenii Komarovsky, unii părinți toarnă apă de la robinet sau chiar apă minerală în rezervorul umidificatorului, ceea ce este absolut greșit.

”Dacă în urma utilizării umidificatorului observați că apar urme de praf alb pe mobilierul din casă, să știți că sunt depuneri de săruri de calciu care se conțin în apa de la robinet. Prin urmare, este clar că noi respirăm cu aceste săruri și aceleași depuneri pe care le vedem pe mobilă sunt și pe membranele mucoase. Căile respiratorii se irită și în rezultat apare tusea. Experții și producătorii recomandă ca la folosirea umidificatorului să se folosească doar apă distilată sau fiartă. Atât! Nu este nevoie să turnați apă minerală în umidificator - acest lucru este absolut greșit.”, susține medicul pediatru Evgheni Komarovsky.

Umidificatorul de aer este perfect în lunile reci de toamnă și iarnă, atunci când locuințele sunt încălzite artificial și aerul din casă devine extrem de uscat. Acest dispozitiv menține sănătatea tenului, ameliorează reacțiile alergice la praf și previne afecțiunile sinusale.