mamaplus

Picioare umflate și grele? Vânătăi, lovituri? Iată cum poți vindeca simptomele și durerea!

0
//
25.11.2020

Una din două persoane, în special în rândul femeilor, se confruntă cu senzația de picioare umflate și grele care apare de obicei la sfârșitul zilei și în sezonul cald sau apariția venelor dilatate la nivelul picioarelor. Găsirea de soluții pentru picioarele grele este importantă atât pentru a-ți îmbunătăți bunăstarea generală, cât și pentru a evita ca problema să devină mai serioasă. Află cum poți ameliora inflamația, edemul și durerea în caz de picioare umflate, vene dilatate sau în caz de contuzie a țesuturilor moi, însoțită de edem și vinețeală.

Ce provoacă picioarele grele?

Senzația de picioare obosite și dureroase poate fi un semn al insuficienței venoase cronice. Aceste simptome sunt de obicei asociate cu picioare și glezne umflate, în special seara după o zi lungă de stat în picioare sau în transport după multe ore de călătorie la distanțe lungi.

Următorii factorii de risc sunt implicați în apariția afecțiunilor venoase la nivelul membrelor inferioare: vârsta, sexul feminin (problema este mai frecventă la femei), stilul de viață sedentar (lipsa activității fizice), obezitatea, factorii ereditari, dezechilibrele hormonale, precum cele din timpul perimenopauzei și sarcinii, contracepția hormonală.

În mod normal, venele intacte și contracția mușchilor la nivelul picioarelor, în special la nivelul gambelor, asigură revenirea corespunzătoare a sângelui către inimă. Atunci când valvele localizate pe pereții venelor devin nefuncționale ori mușchii picioarelor își pierd o parte din forță și fluxul venos devine mai lent, apare senzația de greutate la nivelul picioarelor și umflătura gleznelor. Lăsată netratată, problema poate duce la tulburări mai serioase, cum ar fi apariția varicelor și inflamației locale.

mamaplus

Cum poți preveni senzația de picioare grele, umflătura și durerea?

Practică exerciții: în poziție culcată, mișcă degetele de la picioare pentru a stimula fluxul venos de sânge în picioare. Ridică-te pe vârfurile degetelor timp de câteva secunde, apoi revină la poziția inițială, repetă exercițiul de mai multe ori pentru a stimula mușchii gambei.

Seara, adoptă poziția culcată cu picioarele ridicate deasupra nivelului inimii (de exemplu, pe o pernă). Masează picioarele prin mișcări ascendente de la glezne spre genunchi, folosind remedii speciale.

Ciorapii de compresie pot îmbunătăți fluxul de sânge și pot reduce umflarea și durerea. Compresia este binevenită dacă ai un loc de muncă care cere să stai întreaga zi. Ciorapii de compresie imită acțiunea mersului, determinând mușchii gambelor să se contracte și să se relaxeze continuu, stimulând astfel fluxul de sânge către inimă.

Fii activ. Practică exerciții care tonifiază mușchii membrelor inferioare, înotul, plimbarea cu bicicleta, jogging-ul, mersul pe jos. Adoptă un stil sănătos de viață.

Dilatațiile varicoase la nivelul membrelor inferioare pot duce la formarea cheagurilor de sânge, umflare și durere locală, iar în cazuri severe apariția flebitei, ulcerului varicos dificil de vindecat, trombozei.

Pentru a menține picioarele ușoare și subțiri, trebuie să acționezi fără întârziere!

mamaplus

Alle Gel este alegerea ta pentru picioare sănătoase!

Cu o compoziție combinată avantajoasă de diclofenac sodic, heparină și mentol, Alle Gel manifestă o acțiune sinergică anti-inflamatoare, analgezică, antitrombotică și anti-edematoasă, benefică în afecțiunile inflamatorii de natură venoasă sau musculo-scheletică.

Absorbția rapidă a substanțelor active este potențată de acțiunea mentolului, iar dexpantenolul inclus în compoziție contribuie la hidratarea zonei de aplicare.

Alle Gel este recomandat inclusiv în cazul afecțiunilor traumatice la care umflătura nu permite masajul. Datorită compoziției inedite (diclofenac+heparină), Alle Gel este remediul topic de elecție în caz de contuzie post-traumatică la nivelul mușchilor, ligamentelor și altor țesutri moi, însoțită de vânătaie, edem și durere locală. Alle Gel are acțiune anti-inflamatoare și asigură vindecarea și resorbția rapidă a inflitratului inflamator.

mamaplus

Alle Gel este indicat în:

  • tratamentul bolilor venoase cronice (tromboflebite, tromboze superficiale) si al complicațiilor inflamatorii ale acestora precum și al bolilor inflamatorii acute venoase (flebite superficiale);
  • profilaxia flebitelor;
  • tratamentul leziunilor post-traumatice ale articulațiilor și țesuturilor moi însoțite de revărsat sanguin și edem local (luxații, entorse, contuzii, întinderi musculare, afecțiuni meniscale, tenosinovite, contracturi, hematoame).

Doze și mod de administrare: pe pielea zonei dureroase (pe o lungime de aproximativ 5 cm, la nivelul zonei lezate) se aplica 2-3 g gel de 1-3 ori pe zi, dupa care se masează ușor. În cazul tratamentului afecțiunilor venoase, nu este recomandată masarea zonei, ci aplicarea unui pansament oclusiv peste zona pe care a fost aplicat gelul.

Alle Gel - alege-l pentru picioare sănătoase!

Producător: Fiterman Pharma
Găsiți produsele în toate farmaciile din țară, inclusiv online.