mamaplus

Dr. Mihai Craiu recomandă 5 soluții de bază pentru trusa de urgență, atunci când plecăm în vacanță

-
//
28.07.2020

Vacanțele în plină epidemie de coronavirus sunt un pic mai delicate din punct de vedere medical, motiv pentru care trebuie să avem cu noi o mică trusă de urgență, în caz de nevoie. Dacă avem şi un copil, medicul pediatru ne învață ce trebuie să luăm cu noi.

„Trebuie să avem grijă la igiena alimentației, trebuie să spălăm totul - că sunt fructe proaspete, că sunt alte produse alimentare, trebuie să avem grijă la prepararea termică și la păstrarea lor în frigider.

Atenție la piscină şi la aglomerații!

Trebuie să avem în vacanță întotdeauna o mică trusă de urgență, care poate fi făcută cu ajutorul medicului de familie, sau, din experiență, folosind câteva antitermice, câțiva plasturi, un dezinfectant, un analgezic obișnuit, un pic de fașă.

În ceea ce privesc bolile acute, e bine să ne ferim de aglomerații. De ce? Pentru că nu numai coronavirusul poate fi luat din spații foarte aglomerate și închise. Putem foarte bine la piscină să achiziționăm infecții cu transmitere pe cale orală. Într-o piscină în care stăm foarte aglomerați (...) putem lua orice - începând de la hepatita A și terminând cu enterocolite acute, cu adenovirus.

Copiii, risc mare de insolație

Cei mici sunt la mare risc de insolație. Cu cât e mai mic copilul, cu atât e mai mare riscul. Și riscul există chiar dacă stă copilul sub umbrela de soare. De aceea, copiii foarte mici trebuie să poarte pălărie pe cap și trebuie dați cu o cremă de protecție solară în mod periodic, mai ales dacă intră în piscină sau în apă.

Trebuie să avem grijă și de noi, părinții. Întrucât 80% dintre infecțiile cu noul coronavirus ale copiilor au fost luate de la părinți”, a spus medicul pediatru Mihai Craiu, într-un clip video distribuit pe Facebook.