mamaplus

Dr. Mihai Craiu: „Antibioticele nu combat tusea, nu scad febra şi nici nu desfundă nasul în bolile virale“

-
//
25.01.2022

Infecțiile rezistente la antibiotice continuă să crească într-un ritm alarmant, fiind o mare amenințare pentru sănătatea noastră. În acest context, medicul pediatru Mihai Craiu lansează o avertizare privind prescrierea abuzivă a antibioticelor pentru copii și susține că antibioticele nu combat nici tusea, nu scad nici febra şi nici nu desfundă nasul în bolile virale.

Dr. Mihai Craiu a publicat pe pagina sa de Facebook datele unui studiu realizat de grup de cercetători din Spania, care demonstrează că prescrierea întârziată a antibioticelor nu influențează în sens negativ evoluția copiilor.

 „Apropos de prescrierea de antibiotice fără motiv, doar din caza unei abordări .Acest studiu, din Spania, dovedeşte că prescrierea întârziată a antibioticelor nu influențează în sens negativ evoluția copiilor preşcolari sau şcolari (nu este un studiu referitor la sugarii cu boli respiratorii!) cu infecții necomplicate ale căilor respiratorii”, se arată în mesajul medicului.

Concluzia specialiştilor este că antibioticele nu combat nici tusea, nu scad nici febra şi nici nu desfundă nasul în bolile virale. 

„Poate mai reducem şi noi prescripțiile mult prea entuziaste de antibiotic pentru orice copil răcit, cu febră... Antibioticele nu combat nici tusea, nu scad nici febra şi nici nu desfundă nasul în bolile virale atât de obişnuite acum în sezonul rece”, susține pediatrul. Dr.  Mihai Craiu, medic primar pediatrie la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din București, România.