Bronșita, o inflamație a bronhiilor, însoțită de o tuse prelungită, este una dintre cele mai frecvente răceli. În ultimii ani bronșita a devenit un adevărat dezastru pentru țările dezvoltate. Costul tratamentului împotriva bronșitei acute numai în SUA (7 milioane de cazuri de îmbolnăvire) este de peste 300 de milioane de dolari, iar tratarea bronșitei cronice și a efectelor sale – 30 de miliarde de dolari. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, până în anul 2020, bronșita cronică și astmul bronșic vor fi a treia cauză principală de deces în rândul populației.

Cea mai frecventă cauză a bronșitei este o infecție virală, care se transmite, de obicei, prin picături de aer.

Bronșita a devenit o reală epidemie, deoarece virusurile au învățat să afecteze eficient sistemul bronșic. Acest lucru poate duce la colonizarea agenților patogeni și a bacteriilor.

Flora bacteriană se alătură, de regulă, infecției virale a căilor respiratorii de la 2-3 zile de boală. Cu toate acestea, o infecție bacteriană cu bronșită se dezvoltă destul de rar (5% din cazuri), iar acest lucru se întâmplă atunci când o infecție virală existentă împiedică funcționarea sistemului imunitar.

Un pericol mult mai mare apare atunci când bronșita acută devine bronșită cronică (atunci când boala și tusea nu dispar în decurs de o lună). De asemenea, bronșita poate provoca astm bronșic (acest lucru este actual îndeosebi în rândul fumătorilor și persoanelor care suferă de alergii).

Evident, bronșita nu trebuie să fie netratată. Există diferite metode de terapie, iar un interes deosebit prezintă medicamentele companiei Heel, fabricate în Germania din ingrediente naturale. Bronchalis-Heel poate ameliora spasmele și episoadele de tuse, umflarea mucoaselor și inflamația și poate favoriza expectorația. Efectul său poate fi îmbunătățit cu ajutorul comprimatelor Traumeel S (antiinflamator natural) și Engystol (medicament antiviral, activează sistemul imunitar). Medicamentele trebuie să fie administrate în baza unui curs de tratament.

De asemenea, se recomandă inhalațiile cu infuzii din plante, consumul de ceai cu miere și zmeură, dar și alte băuturi calde. Cel mai important este să tratați boala la timp! Acest lucru va preveni trecerea maladiei la stadiul cronic și e posibil să se evite folosirea antibioticelor.

Nu uitați să aerisiți, în mod regulat, încăperile și să monitorizați umiditatea aerului! Aerul uscat în sine are un efect dăunător asupra stării membranelor mucoase și favorizează tusea și, astfel, prelungește cursul bronșitei. De asemenea, trebuie să purtați un pansament de tifon pentru a reduce riscul de infecție a persoanelor din preajmă. În cazul în care apare sânge în spută (atunci când tușiți), neapărat adresați-vă medicului, ca și în caz de bronșită cronică.

De reținut: Dacă nu este tratată, bronșita poate duce la pneumonie și acest risc trebuie luat în serios.