Unele dintre ele mai deocheate și neașteptate, altele mai comune – remediile pentru răceală sunt atât de multe încât nu mai știi pe care le alegi. Un lucru este cert: toate întăresc imunitatea și ajută organismul să lupte cu boala. În plus, aceste remedii contribuie la ameliorarea simptomelor, dar nu înlocuiesc tratamentul de bază. Află în continuare care sunt cele mai bune remedii pentru zilele în care răceala te ține în pat.

Batoane înghețate din suc natural de fructe

Da, sună ciudat, însă batoanele înghețate te vor ajuta să calmezi gâtul iritat, uscat și imflamat. Secretul în combaterea răcelii este hidratarea, pentru a subția mucusul și a fi mai ușor de eliminat. Prepară batoanele înghețate din suc natural de fructe (nu adăuga zahăr): mere, struguri, căpșuni. Orice fruct ai în casă este bun.

Sandwich cu curcan

Carnea de curcan este extraordinară, este o sursă de proteină slabă care îți întărește corpul și-l energizeaza pentru a putea lupta cu boala. Încearcă să-i adaugi un sos de merișor pentru o aromă deosebită.

Suc proaspăt de legume

O salată de legume de poate pune pe picioare, însă, este cam ultimul lucru la care te-ai gândi să ți-l prepari atunci când ești sleit de puteri din cauza răcelii. Este mult mai simplu să-ți faci un suc natural de legume. Doar le pui la blender și gata, ai un cocktail sănătos, plin de antioxidanți care îți vor întări sistemul imunitar. Dacă ai poftă de “ceva dulce”, încearcă sucul de fructe.

Supa de pui

Supa face minuni când ești răcit. Are efecte antiinflamatorii și, în plus, ajută cilii din nas să protejeze corpul de pătrunderea altor bacterii și virusuri.

Usturoiul

Puțin usturoi în mâncare (indiferent dacă este supă sau tocăniță, care n-ar necesita neapărat usturoi), te ajută să-ți stimulezi sistemul imunitar. În plus usturoiul are efect antimicrobian și ajută la decongestionarea căilor nazale.

Ghimbirul

Te doare stomacul? Ai grețuri? Ghimbirul te ajută să calmezi aceste simptome. În plus, unele studii spun că ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii. Adaugă ghimbir proaspăt sau măcinat mâncărurilor pentru a te pune mai repede pe picioare atunci când ești răcit.

Ceai

Indiferent dacă este ceai verde, oolong sau ceai negru, toate aceste tipuri conțin antioxidanți care vor stimula sistemul imunitar. În plus, aburii de la ceaiul călduț te vor ajuta să eliberezi căilne nazale. Dacă ai probleme cu cofeina, încearcă variante care nu o conțin.

Bananele

Le poți mânca întregi, feliate sau pasate. Indiferent cum ar fi, bananele te vor ajuta să calmezi durerea în gât, grețurile, stările de vomă și diareea. În general copiii au aceste simptome când sunt răciți, iar bananele sunt primul aliment, pe lângă orez, pe care medicii îl recomandă pentru recuperarea de după tulburările intestinale.

Pâinea prăjită

Ca și bananele, pâinea prăjită ajută la recuperea după diareea provocată de răceală. Dacă adăugăm și supă de pui cu tăiței, iată un tantem care te va ajuta să lupți cu boala.