Există un motiv istoric pentru care inelul de logodnă și verigheta se poată pe cel de-al patrulea deget de la mână. O legendă mai veche spune că  verigheta și inelul de logodnă se țin pe degetul inelar al mâinii stângi după căsătorie. Motivul ar fi acela că prin acest deget trece o venă care este conectată direct la inimă.

Legenda existenței unei artere a iubirii datează încă din vremea Egiptului Antic. Primele inele care ar fi fost folosite în ritualul căsătoriei ar fi atestate în Roma Antică. Inelele au existat încă din vremea Egiptului Antic, dar în acea perioadă erau mai mult un simbol al puterii.

În timp, inelele au ajuns să capete semnificații diferite, iar acestea au fost oferite ca un simbol al iubirii veșnice, dar și ca o promisiune făcută între cei doi îndrăgostiți. Se crede că romanii au fost cei care au oferit o altă simbolistică a inelelor.

În vremea Romei Antice, logodna avea o valoare mult mai mare decât căsătoria în sine. Romanii numeau vena care conectează degetul inelar cu inima ”vena amoris” sau ”vena iubirii”. În felul acesta partenerii își conectau inelele prin intermediul iubirii lor care pulsa constant.

Totuși, aceasta este doar o înfățișare romanțată a poveștii. Anatomia dovedește că nu există o singură venă care să ajungă direct în inimă. Toate degetele au vene care ajung să fie la un moment dat conectate la inimă. În ciuda adevărurilor anatomice care guvernează și astăzi, tradiția purtării inelului de logodnă pe degetul inelar continuă și astăzi.

mamaplus

Este o poveste care se scrie cu fiecare generație și care, probabil, va continua multă vreme de acum înainte. Dacă ești interesată de inelele de logodnă, te invităm să afli care sunt cele mai populare pietre prețioase folosite pentru această bijuterie specială.

Cum este recomandat să porți inelul de logodnă în ziua nunții

Dacă ai aflat care este motivul pentru care inelul de logodnă se poartă pe degetul inelar, te invităm să afli cum îl poți purta în ziua nunții. Unele reguli de etichetă spun că inelul de logodnă ar trebui purtat pe degetul inelar al mâinii drepte.

După ceremonia de căsătorie, va fi nevoie să porți verigheta pe degetul inelar al mâinii stângi. Unii specialiști sunt de părere că inelul de logodnă ar trebui pus în acea zi sub verigheta. Fiecare mireasă are dreptul să aleagă cum preferă să poarte inelul de logodnă după căsători.

Există o mulțime de dezbateri pe această temă, dar cel mai important lucru este ca mireasa să se simtă confortabil cu alegerea făcută. În ziua nunții se recomandă păstrarea inelului de logodnă într-o cutiuță specială. În felul acesta îl vei putea pune pe deget mai târziu, mai ales dacă îți dorești ca pe deget să se afle mai întâi verigheta.

Cel mai important lucru este ca inelele să fie fixate cu atenție pentru a nu exista posibilitatea de a le pierde. Află mai multe despre regulile de etichetă privind purtarea inelului de logodnă în ziua cea mare.