mamaplus

Cum să scapi de crăpăturile dureroase din colțurile buzelor? Patru soluții salvatoare

-
//
04.10.2021

Vremea s-a răcit simțitor odată cu venirea lunii octombrie, iar asta înseamnă că ar trebui să avem grijă de hidratarea corectă a tenului și a buzelor. Vântul și temperaturile care se schimbă brusc pot duce la uscarea excesivă a buzelor, care devin și dureroase din această cauză. Este la fel de posibil că o deficiență de vitaminele B1, B2 și B3 să fie una dintre cauze. De asemenea, și respirația pe gură noaptea poate cauza uscarea excesivă și crăparea pielii din colturile gurii. Haideți să vedem cum putem rezolva această problemă.

Nu îți mai linge buzele

Când ai buzele uscate, tendința imediată este să le umezești cu limba. Deși pare o soluție practică și eficientă pe moment, trebuie să știi că enzimele din salivă dăunează mai mult decât ajută. Acestea îți usucă și mai tare pielea sensibilă din colturile buzelor și o predispun la răni care cauzează usturime, descuamare, iritații și mâncărimi.

Așadar, încearcă să fii mai atentă la gesturile pe care le faci. Când observi că ai buzele uscate, aplică una dintre soluțiile de mai jos și rezistă tentației de a umezi buzele cu limba. Pe termen lung vei observa diferență!

Folosește un balsam care sigilează hidratarea și nu îți fie teamă să reaplici

Pe timp de toamnă, vântul și temperaturile reci îți agresează buzele, făcându-le să se usuce foarte repede. De aceea, dermatologii recomandă să ai mereu cu tine un balsam hidratant pentru buze, care să hrănească în profunzime și, eventual, să și repare rănile deja formate.

Optează pentru un produs cu ingrediente cât mai naturale și simple, precum uleiurile, unturile și elementele care îți protejează buzele de infecții, iritații și inflamații. Stai departe de parfum, alcool și conservanți în exces. Aplică produsul pe buze înainte să ieși din casă și nu ezita să reaplici balsamul de mai multe ori pe parcursul zilei.

Bea multa apă

Nu vrem să te batem la cap, dar a bea suficientă apă este un obicei extrem de util pentru tot organismul tău. Inclusiv pentru buze, mai ales atunci când sunt uscate! Ține întotdeauna o sticlă cu apa în geantă și bea ori de cate ori simți că îți este sete și chiar mai des. De fapt, atunci când ai senzația de sete, înseamnă că trupul este deja deshidratat. Așadar, bea apă cât mai curând!

Fă-i o vizită medicului dermatolog

Dacă nu îți lingi buzele, aplici frecvent balsam și bei și suficientă apă, dar crăpăturile în colțul gurii persistă, s-ar putea să fie vorba despre altă problemă. Nu ezita să mergi la medicul dermatolog și, de asemenea, fă-ți analizele de sânge pentru a vedea dacă există carențe de vitamine.